Indstillet til dusør: 19-årig redder 14-årig pige fra druknedød

En 19-årig mand sprang søndag aften i det kolde vand ud for Svendborg for at redde en 14-årig pige. Det er politiets opfattelse, at hun ikke var overlevet uden den unge mands hjælp.

Omkring 22.30 søndag aften faldt en pige på 14 år i vandet, da hun fik overbalance på et rækværk, hvor hun sad med ryggen til det mørke, kolde vand på Christiansmindevej i Svendborg.

Den 14-årige pige var eftersigende sammen med to jævnaldrende ved vandet, men hverken pigen selv eller de to venner var i stand til at få hende op af vandet.

Til pigens held var en 19-årig mand og hans far på aftengåtur.

- Den 19-årige hører, at der foregår noget ved vandet, hvorefter han resolut løber hen til kanten og hopper i vandet og redder hende op, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Peter Vestergaard.

Dusør for livreddende hjælp

Da pigen kommer op af vandet, er hun bevidstløs og har formentlig slugt vand. Den 19-åriges far en læge, og sammen giver de to førstehjælp til den 14-årige pige.

Hun bliver efterfølgende kørt til hospitalet og seneste melding til Fyns Politi er, at hun skulle være okay.

- Det er helt klart vores opfattelse, at den 19-årige har reddet hendes liv. Vi ved ikke, om hun var livløs, da hun kom op af vandet, men hun skulle nok ikk have ligget i det kolde vand ret meget længere, siger Peter Vestergaard.

Derfor har patruljen på stedet valgt at indstille den unge mand til en dusør for hans handling ved vandet. Det bliver nu vurderet af Fyns Politi, om han skal modtage dusøren.

Oversigt

    Oversigt