Se videoen: Delle sender marsvin på flyvetur

Det kan se voldsomt ud når øresvinet Delle svømmer rundt i Svendborg Sund og blandt andet kaster med marsvin. Det er dog helt normalt, siger havbiolog.

Delfinen, nærmere bestemt øresvinet Delle, svømmer dagligt rundt i Svendborg Sund til stor glæde for mange sejlere og lokale. 

Men ind i mellem er Delle i gang med en "leg" eller en territorial opgave, hvor den inddrage de lokale marsvin i sundet. 

Lars Moltke var forleden dag vågen og fik filmet Delle i færd med at kaste lidt rundt med nogle marsvin, og han synes det så voldsomt ud og stillede spørgsmålet til os: Er det egentlig kun positivt at Delle huserer i Svendborg Sund?

Helt naturlig natur

På TV 2 Fyn satte vi os efterfølgende for at undersøge det. Vi ringede til havbiolog Søren Larsen og spurgte ham, hvad det egentlig var Delle havde gang i. 

- De (Delle og marsvinene, red.)  er konkurrenter om føden, så mobber de hinanden. Det er kendt i dyreverdenen, at delfiner ikke bryder sig om marsvin. Så de får lidt knops, men den er ikke umiddelbart interesseret i at spise dem. 

Spørgsmål:

Men det kan fremstå lidt voldsomt, når man ser den ellers søde delfin kaste rundt med andre dyr -  er det udelukkende positivt at Delle huserer  i Svendborg Sund?

 -  I mine øjne er det udelukkende godt, at vi har Delle i Svendborg Sund. Det er en fantastisk oplevelse at se så stort et dyr tæt på, og den ødelægger ikke noget havmiljømæssigt for andre dyr. Den rydder op i de sårbare og har en funktion i naturen.

Det kan se voldsomt ud, når naturen udspiller sig for øjnene af en.
Det kan se voldsomt ud, når naturen udspiller sig for øjnene af en.
Foto: Lars Moltke/privatfoto
Svendborg har efterhånden lidt af et særligt dyreliv, som blandt andre Jesper holder af at være opdateret på. 

Oversigt

    Oversigt