Stor kokainsag: Gps fangede motorbåd tæt på fragtskib

Anklageren vil have tre letter og en russer dømt for at indsmugle 100 kilo kokain. Hun kræver 15 års fængsel.

100 kilo kokain i vandtætte sække smidt over bord fra containerskib, samlet op på åbent hav af en motorbåd og fragtet over i bagagerummet på en bil.

Sådan opsummerer anklager Emilie Klausen en stor kokainsag, der fredag nærmer sig sin slutning i Retten i Svendborg.

Tre letter og en russisk mand er tiltalt, og anklageren mener, at alle fire skal idømmes 15 års fængsel. Følger retten påstanden, vil dommen være blandt de hårdeste for narko.

Emilie Klausen lægger blandt andet vægt på den store mængde samt renheden af kokainen, som er målt til omkring 80 procent.

- Det er 100 kilo ren kokain – endda med en meget høj renhedsprocent. Det vil blive mange gange større, når det er blandet op. Det mener jeg, at retten skal lægge vægt på, siger Emilie Klausen.

Tablet er vigtigt bevis

Som vigtige beviser henviser anklageren blandt andet til, at gps har vist, at båden og fragtskibet sejlede tæt på hinanden. Desuden at der blev fundet en tablet ved anholdelsen på havnen, hvor der blev søgt på ”Duncan Island”.

Den ene af de fire tiltalte – en 49-årig elektriker på ”Duncan Island” – kastede ifølge anklageren de 100 kilo kokain ud fra skibet, mens to mænd på 50 og 44 år sejlede ud fra Langeland og samlede de fire sække med narkoen op.

En fjerde – en 41-årig – kom med bilen, som narkoen skulle fragtes videre i.

De fire mænd nægter sig skyldige, men anklageren mener, at retten skal tilsidesætte de forklaringer, som tre af dem er kommet med. Den fjerde har slet ikke ville sige noget i retten, fordi han er bange.