Eriksen blev offer for helterolle - nu har han sat sit aftryk

Inters danske midtbanekreatør brugte klubbens 19. vundne mesterskab som en lejlighed til at forkæle ganen.

- Skål, Inter-fans.

Mere behøvede Christian Eriksen ikke at skrive under det billede, som han lagde ud til sine millioner af følgere på det sociale medie Instagram søndag aften. For klubben havde vundet det italienske mesterskab få timer forinden.

Da Eriksen i januar 2020 ankom fra engelske Tottenham, var det til stor til glæde og begejstring blandt Inter-tilhængerne. Et stort skifte var en realitet. Et nyt kapitel skulle skrives i danskerens fodboldkarriere.

Men det var ikke dans på roser for den kreative midtbanespiller, der bøvlede med at finde sig til rette i det system, som cheftræner Antonio Conte yndede at praktisere. Det første halve år var minutterne på grønsværen byttet ud med flere minutter på bænken.

Dog var Eriksen opsat på at blive i Inter, selvom han i december blev placeret på transferlisten af klubbens direktør, Giuseppe Marotta. Danskeren "passede ikke ind" i Inters planer.

Men det hele vendte kort før Eriksens etårsjubilæum i det italienske, da han scorede et vigtigt pokalmål mod bysbørnene fra AC Milan. Siden er han startet inde i 12 ud af 16 kampe samt to scoringer i de seneste fire.

Det glæder den tidligere Inter-spiller Thomas Helveg, at den 29-årige fynbo nu har fundet fodfæste. Med sit store kendskab til klubben vurderer han, at danskeren blev offer for forventninger, der muligvis var lidt for store.

- De italienske fans kommer med lidenskab. De har tidligere haft helte i klubben, og han blev måske bygget op til at skulle være en helt for dem, fortæller Helveg til TV 2 SPORT og sammenligner forløbet med klubikonet Christian Vieri, der endte med at blive lidt af en frelserfigur i Inter.

- Al den her virak, der har været om Christian som fodboldspiller eller de forventninger, man måske ikke mener, der har været indfriet, kan Christian nu se tilbage på som værende noget der er passé, for nu har han sat sit aftryk. Og det er også glædeligt at iagttage, at flere af hans holdkammerater understreger hans vigtighed på holdet.

I en dybereliggende position på Inters tremandsmidtbane har Eriksen udviklet sig til at være en anden slags playmaker end i Tottenham, hvor mål og assists flere gange kom fra hans fod. Nu skal han primært bygge spillet op og bruge sin kreativitet på en anderledes måde. Længere væk fra modstandernes felt.

Andel i mesterskabet

Derfor skal Eriksen tilskrives en vigtig rolle i Inters første mesterskab siden 2010, hvorfor han nok også vil være at finde i klubben efter sommer. Men andre spillere har trods alt været mere bærende. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Christian Eriksens andel i det her mesterskab har været stor i de sidste tre måneder. Men over hele sæsonen kan jeg godt finde otte andre, der har været vigtigere. For eksempel Romelu Lukaku. Det mest imponerende er, at han har grebet de chancer, han har fået af Conte. Det er en stor personlig sejr for ham, lyder det.

For nu kan Eriksen drikke et glas rødvin mere eller to og nyde billederne af euforiske fans. Inter skal nemlig ikke i kamp før lørdag, hvor Mikkel Damsgaard og Sampdoria venter.

Inter-fansene indtog gaderne i Milano.
Inter-fansene indtog gaderne i Milano.
Foto: Piero Cruciatti/AFP/Ritzau Scanpix