- Folk mente, at jeg snød, siger uventet fynsk rekordholder

Peter Øxenberg Hansen er noteret for den hurtigste tid nogensinde på Coll de Rates.

Der måtte et par beskeder til, før 18-årige Peter Øxenberg Hansen blev noteret som hurtigste mand på Coll de Rates på den populære motionsapp Strava.

Det fortæller Øxenberg til TV 2 Fyn, efter at han i sidste uge kørte den hurtigste tid nogensinde på den spanske stigning.

- Den blev ”gemt”, fordi Strava ville tjekke den igennem selv, for de mente ikke, at det passede. Folk mente, at jeg snød, kan man sige. Men så skrev jeg til dem og fik dem til at godkende det. Det skete et par gange, hvor jeg så fik dem til at gøre den permanent, fortæller Peter Øxenberg Hansen.

Rekorden blev sat 21. marts, hvor Øxenberg sad i læ af sine coloQuick-holdkammerater på den første del af stigningen. Det er der ikke noget i vejen med – men det gik altså så stærkt, at der var mistanke om andre former for hjælp, hvilket ikke er tilladt.

Om rekorden

Tidligere har Jonas Vingegaard, Jacob Hindsgaul og Juan Ayouso haft rekorden.

- Det føles surrealistisk. Det er ikke noget, jeg lige havde regnet med at gøre, siger Peter Øxenberg Hansen om rekorden, som han måtte vente lidt med at se på Strava, inden den senere blev markeret.

- Der gik nogle minutter. De havde timet den i bunden og til toppen, men fordi vi gerne ville være 100 procent sikre, gik der måske 10 minutter, fordi det skulle uploades til appen, og der var ikke noget internet oppe på toppen. Vi var nødt til at køre lidt ned ad bjerget for at få internet, fortæller han.

Strava bruges af både motionister og professionelle cykelryttere til at registrere cykelture og andre aktiviteter. Ud over distance, hastighed og lignende data for hele turen deles ruten også op i segmenter, og her er Coll de Rates-segmentet blevet mytisk.

Skelsættende for Vingegaard

Det var nemlig på Coll de Rates, at Jonas Vingegaard slog sit navn fast i 2018, da han kørte den hidtil bedste tid dengang.

Præstationen fik Visma | Lease a Bike, dengang Jumbo-Visma, til at spærre øjnene op og invitere danskeren indenfor.

Den historie har været med til at skabe noget opmærksomhed omkring Øxenbergs tid, men selvom rekorden kan ende med at åbne døre, forsøger han at holde forventningerne i ro.

- Jeg tager det stille og roligt. Det er mit første år som senior, så jeg tager det, som det kommer.

Det gjorde han også, da rekorden blev sat. Det var nemlig ikke meningen, at Øxenberg skulle have været tredjesidste mand, og at Aksel Bech Skot-Hansen og Joshua Gudnitz skulle have kørt efter rekorden.

- Men da Peter Øxenberg Hansen kom frem til føringen som tredjesidste mand, eksploderede de to andre næsten, og så måtte han jo køre videre, siger coloQuicks sportsdirektør Christian Moberg, der også er cykelsportsekspert på TV 2 Sport.

Oversigt

    Oversigt