Andreas røg ud af X-Factor og fik succes – nu udgiver han ny musik

Allerede som 19-årig sang Andreas Odbjerg på tv, men der gik flere år, før han fik sit gennembrud som musiker.

Andreas Odbjerg har sovet dårligt de seneste nætter, og han kan mærke, hvordan nervøsiteten bliver mere og mere intens for hver dag, der går.

Da den danske musiker udgav sit første album i 2022, blev det rost til skyerne og indtog hurtigt hitlisterne. Nu skal han forsøge at leve op til succesen, når han fredag udgiver ny musik.

- Min største frygt er at lave noget, der er kedeligt, siger han.

TV 2 har mødt Andreas Odbjerg på Frederiksborg Slot, hvor han er ved at optage musikvideo til en af sine nye sange.

Men hvad de færreste måske ved er, at han allerede som 19-årig tonede frem på tv med sin stemme. Han var nemlig med i programmet X Factor.

- Gå hjem og øv dig

I mange år har Andreas Odbjerg ikke villet tale om sin optræden i programmet i 2009, og når journalister har spurgt til det, har han lukket ned for emnet. Men i forbindelse med udgivelsen af sit nye album sætter han nu ord på sin deltagelse i X Factor.

- Det gør stadig lidt ondt at se det. Jeg bliver flov, ligesom når man ser ungdomsbilleder af sig selv, men det tror jeg, at de fleste vil føle, hvis de ser tilbage på sig selv, der gør et eller andet i en alder af 19 år, fortæller han i dag til TV 2.

Andreas Odbjerg er i dag 36 år, og når han ser tilbage på sig selv, ser han et barn, der slet ikke var voksen, fortæller han.

Hans optræden var dog så overbevisende, at han gik videre fra sin audition.

Odbjerg gik dog ikke videre i det efterfølgende program, men i dag er han glad for, at det var tilfældet, siger han.

- Det gjorde det nok bare lidt nemmere ikke at blive ham fra X Factor, siger han.

Når han ser sin audition i dag, ville han da også selv have sagt "gå hjem og øv dig" til sit 19-årige jeg, fortæller han.

Når det er sagt, så tror Andreas Odbjerg, at det har givet ham en masse at være med i X Factor.

Han har også efterfølgende været med i programmet The Voice i 2012, og begge dele har rustet ham til at være i musikbranchen i dag.

- Den nervøsitet, det pres og hele den mølle ved at lave fjernsyn findes der ikke et kursus i – eller en aftenskole, hvor man kan lære det. Det er endt med kun at være en fordel for mig, fortæller han.

Alligevel skammede han sig i mange år over deltagelsen i talentprogrammerne, og da han et par år senere søgte ind på musikkonservatoriet, nævnte han heller ikke sin fortid i ansøgningen.

- Der var noget modstridende i, at jeg har fået den anerkendelse og været på tv, men i det miljø havde jeg en idé om, at det ville være et større tabu end en fordel, men nu er jeg nået et sted, hvor mange af de ting, jeg har fået ud af det, ikke kan købes for penge, fortæller han.

Eksponent for den bløde mand

Siden X Factor og The Voice er der sket meget for Odbjerg. Hans sange er blevet streamet mere end to millioner gange, og de har været svære at undgå.

Og det er der god grund til, lyder det fra chefredaktør på musikmediet Gaffa, Ole Rosenstand Svidt.

- Han er meget i øjenhøjde med publikum og har nogle catchy sange og gode tekster, som folk kan relatere til, siger han til TV 2.

Han forklarer, at Andreas Odbjerg er god til at lave sange, der er poppede, men som også har kant, noget humor og selvironi. Og så peger han på, at Odbjerg kom frem nogenlunde samtidig med en anden populær kunstner, Tobias Rahim, på hittet 'Stor mand'. De har begge noget, som tapper ind i tiden, mener han.

- De er på sin vis begge eksponenter for den moderne bløde mand, som måske kan være selvironisk og vise følelser, og det tror jeg rammer godt ned i dagens ungdomsliv, siger Ole Rosenstand Svidt.

Trods populariteten af hans sange er det dog med nerver, at Andreas Odbjerg ser frem mod udgivelsen af sit nye album.

For han ved, at han ikke længere kan ride på sucessen af at være "den nye dreng i klassen", og at der derfor følger forventninger med, forklarer han.

- De greb, der er i musikken, og som kunne føles unikke, da jeg kom ud med det første, er jo bare ikke nye længere. Selvom man gør en masse nye ting, så vil der være en identitet og kerne i måden, jeg laver musik på, som ikke er lige så overraskende som første gang, konstaterer han.

Derfor har han forsøgt at gøre sit andet album mere "spændende og vovet". Han håber, at der vil blive taget godt imod det.

- Og så prøver jeg at huske, at lige nu drejer hele min verden rundt om udgivelsen, men for de fleste mennesker er det bare et indslag i TV 2 Nyhederne, eller en ny plade, som de måske får hørt, hvis de gider. Men for mig føles det jo som starten og slutningen på livet på samme tid, siger han.

Oversigt

    Oversigt