Partiledere skal til møde med ministre

Enhedslisten, SF og De Radikale har tirsdag morgen efterspurgt yderligere foranstaltninger til at bekæmpe coronasmitten i samfundet. Tirsdag mødes Folketingets partiledere med regeringen.

Folketingets partiledere skal tirsdag mødes med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S).

Det erfarer TV 2.

Støttepartierne Enhedslisten, SF og De Radikale har tirsdag morgen efterspurgt yderligere foranstaltninger til at bekæmpe coronasmitten i samfundet.

Partierne har blandt andet foreslået at sænke forsamlingsloftet fra de nuværende ti personer.

Enhedslisten og De Radikale har nævnt, at forsamlingsforbuddet kan sænkes til fem personer.

Bekymring for mutation

Regeringens støttepartier er bekymrede for en meget smitsom britisk variant af coronavirus kaldet B.1.1.7.

På Twitter skriver SF-formand Pia Olsen Dyhr:

- Vi er nødt til at lukke samfundet mere ned på grund af den britiske mutation af covid-19. Udviklingen er dybt bekymrende.

Ifølge SF bør regeringen derfor indføre nødpasning i daginstitutionerne.

Indrejseforbud skal udvides

Den muterede, britiske variant af coronavirus har de seneste uger spredt sig med stor hast i England, og den frygtes at kunne spredes herhjemme på lignende vis.

Det har fået regeringen til at skærpe restriktioner for rejsende til og fra Storbritannien.

Fra mandag 4. januar frarådes alle rejser til Storbritannien - også erhvervsrejser, der ellers tidligere har haft en særstatus.

Samtidig har regeringen indført krav om, at alle flypassagerer fra Storbritannien skal fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end 24 timer gammel.

Enhedslisten ønsker at udbrede indrejseforbuddet til Danmark til at gælde alle lande, siger sundhedsordfører Peder Hvelplund.

- Så undgår vi, at vi får importeret mere smitte, der kan presse vores kapacitet i de næste måneder, hvor vi får vaccinen rullet ud.