I det fynske folks tjeneste

Pytlick var vred over kendelse: - Det er fuldstændig vanvittigt

Jan Pytlick stillede sig flere gange undrende over for dommernes beslutninger i nederlaget til FC Midtjylland.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Scanpix/arkiv

En dommerkendelse fik Jan Pytlick op i det røde felt i tirsdagens ligakamp mellem Odense Håndbold og FC Midtjylland.

Efter at være hægtet af i begyndelsen af kampen, fik Pytlicks mandskab kæmpet sig tilbage, så de med 22 minutter af kampen havde begrænset FC Midtjyllands føring fra tre til ét mål.

Men FC Midtjylland fik tildelt et straffekast. Til voldsom stor utilfredshed for Jan Pytlick.

- Det er fuldstændig sindssygt og vanvittigt, at dommerne kan dømme straffe på sådan noget. Hvem er det, der rører hende? Der er jo intet, fremstammede han efter kampen til TV 2 SPORT, da han blev spurgt ind til situationen.

'Kan blive indebrændt rasende'

Det var dog ikke kun selve situationen, som den tidligere landstræner blev vred over. For med de nye skærpende regler for brok, mente dommerbordet, at Pytlick havde opført sig for voldsomt ved straffekastssituationen.

Da Pytlick tidligere i kampen havde fået en advarsel, strakte dommerne to fingre i vejret, som tegn på at Pytlick havde fået en to minutters udvisning. Ifølge ham selv var det en overreaktion fra dommerbordet.

- Jeg laver blot et udbrud og siger, det ikke kan passe. Så sidder der en krakilsk mand ved dommerbordet. Jeg synes, at man er ved at brække sig over de regler. Der sidder en mand, som selv har været topdommer, der kan se, at der ikke er straffekast. Og så gør han det der (giver Pytlick en straf, red.). Jeg kan blive så indebrændt rasende.

FC Midtjylland scorede på det efterfølgende straffekast og bragte sig på 13-11. Derefter fik Odense Håndbold aldrig færten af sin modstander igen. Resten af kampen trak midtjyderne yderligere fra og vandt 24-17.

Pytlick: Nye regler dræber håndbolden

Den tidligere kvindelandstræner mener, at håndboldsporten i mange år har levet med, at følelserne er uden på tøjet, og at personer, der er så passionerede omkring deres sport, skal have lov at komme med mindre udbrud. En betragtning, TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen som sådan deler:

- Jeg er fuldstændig enig. Der skal være plads til udbrud. Men reglementet er, hvad det er. Jeg synes bare, det er ærgerligt, det går ud over sporten pt, siger hun og møder igen opbakning fra Pytlick:

- Det dræber håndbolden. Simpelthen. Jeg er på linje med, at trænerne ikke skal stå og råbe og skrige, men sådan noget som det her - det er fuldstændig håbløst. Vi er under mega pres, og hele holdet er under pres. Man skal have en fornemmelse af, hvad der foregår, slår Odense-træneren fast.

Næste gang, Odense Håndbold skal i aktion, bliver om to uger, når de på udebane møder TTH Holstebro efter landskampspausen.