I det fynske folks tjeneste

Torsdag med regn og rusk - se hvornår du bliver ramt

Et regnvejr trækker hen over Fyn og resten af landet fra vest mod øst sammen med kraftige vindstød.

I samarbejde med TV2.dk
00:24

Vi er stået op til en usædvanlig mild men også blæsende novembermorgen, og i dagens løb har vi udsigt til en rigtig omgang regn og rusk.

Et regnvejr vil trække hen over Fyn. Der vil blive mellem 7 og 11 grader på øen. 

Læs også Isglat mandag morgen afløses af høje varmegrader senere på ugen

Fynboerne skal dog være glade for ikke at være ramt af de vindstød af stormstyrke, som man i perioder henover dagen kan få ved den jyske vestkyst. 

Generelt vil det blæse en jævn til hård vind og stedvis kuling fra syd og sydvest ved kysterne.

I animationen i toppen kan du følge regnvejrets forventede bane hen over Danmark.

Luften over Danmark bliver skiftet ud i frontpassage

Allerede fra morgenstunden drypper det hist og her, men i løbet af eftermiddagen skal et mere sammenhængende regnvejr bevæge sig henover Danmark fra vest mod øst.

Regnen falder fra en koldfront, som får skubbet den milde luft mod øst, så der i stedet bliver åbnet for en mere frisk og lidt køligere luft vestfra. 

Mild luft fra syd bliver fortrængt af køligere luft fra vest af en koldfront, som giver både regn og kraftige vindstød. Foto: TV 2 / Vejret

I fronten, som markerer overgangen mellem den milde og køligere luft, dannes regnen i mødet mellem varmen og kulden, og det er også her, at de kraftige vindstød vil være mest markante.

Når fronten er passeret, klarer det en overgang op vestfra. Ud på aftenen er der dog udsigt til en ny forsyning af byger fra Nordsøen, og i forbindelse med dem kan man igen få kraftige vindstød op til stormstyrke ved Vestkysten.

Vi har altså taget hul på en rigtig efterårsdag, og det ustadige vejr fortsætter de kommende dage - dog med noget svagere vind.

Du kan se den fynske vejrudsigt her:

01:22 Luk video