Brostrøm reagerer på bekymringsbrev fra psykiatri

Torsdag mødtes robusthedskommissionen i Kolding for at tale vilkår i sundhedssektoren. Formand Søren Brostrøm erkender, at det brænder allermest i psykiatrien.

- Vi er pressede.

- Vi løber stærkt.

- Hvad vil I gøre?

Spørgsmål og råb om hjælp lød på skift fra salen på Comwell Kolding, hvor patienter, sygeplejersker, hospitalsdirektører og medicinalvirksomheder torsdag var samlet til stormøde med Robusthedskommissionen.

Her skulle der drøftes bud på, hvordan sundhedsvæsnet kan forbedres - noget der kun er sat en endnu større streg under med det åbne bekymringsbrev fra den øverste ledelse på psykiatrisygehuset i Region Syddanmark.

For hele sundhedsvæsnet er presset, men ifølge ledelsen er den samlede situation for psykiatrien nu så alvorlig, at de slår alarm.

Det får Søren Brostrøm, der er formand for Robusthedskommissionen og direktør for Sundhedsstyrelsen, til at reagere.

- Brevet er udtryk for en krise, der foregår lige nu og her, og det skal tages meget alvorligt. For nogle steder brænder det mere på end andre steder, og psykiatrien er ét af de steder, siger han.

Mere personale

Robusthedskommissionen har blandt andet til formål at komme med anbefalinger til, hvordan der sikres mere personale i sundhedsvæsenet og mere tid til kerneopgaven.

Og det er netop ét af de kritikpunkter, der kommer fra psykiatrien, som oplever store udfordringer med at skaffe specialiseret arbejdskraft på lægeområdet.

- Vi har brug for input fra salen til det fremtidige arbejde. For det betyder meget med et realitetstjek på, om vi som kommission er på rette vej og har fat i de rigtige ender, fortæller Søren Brostrøm.

Søren Brostrøm kan ikke forholde sig konkret til de mange punkter, der bliver fremlagt i bekymringsbrevet, men mener, at det er noget, der hurtigst muligt skal gøres noget ved.

- Man skal se på det her i både Region Syddanmark og på national plan i erkendelse af, at vi har et sundhedssystem der i stigende grad er presset., siger han.

Det er tredje gang, at stormøde afholdes, men første gang, det ikke foregår i København.

Robusthedskommissionens opgaver

Oversigt

    Oversigt