I det fynske folks tjeneste

Nu kan han ånde lettet op: Karsten Hønge skal i Folketinget trods massiv kritik

Socialistisk Folkepartis spidskandidat, Karsten Hønge, kan ånde lettet op. På trods af massiv kritik, sender vælgerne ham i Folketinget. - Jeg er lykkelig, siger politikeren.

De personlige stemmer i Fyns Storkreds er talt op. 4.146 fynboer har sat kryds ved Karsten Hønge, der beholder sin plads i Folketinget.Karsten Hønge er fortsat en del af SF's folketingsgruppe.

Det står klart efter de personlige stemmer for Fyns Storkreds er talt op.

Det endelige resultat ender på 4.146 personlige stemmer til den fynske spidskandidat.

- Jeg er lykkelig. Jeg elsker fynboerne. Jeg er begejstret for, at de bakker op om mig på trods af det stormvejr, jeg har været ude i. Det siger noget om, at de godt kan skelne mellem tingene, selvom jeg har været ude i noget rod. Jeg er blevet sparket over skindebanet, men det er ikke brækket, siger Karsten Hønge til TV 2/Fyn.

Til sammenligning har partiets fynske nummer to, Line Mørk, i skrivende stund fået 2.297 personlige stemmer.

Massiv kritik efter valg til Europa-Parlamentet

Resultatet kommer til trods for den massive kritik, der mødte Karsten Hønge efter valget til Europa-Parlamentet. Her var Hønge også opstillet, og selvom han vandt et mandat i parlamentet med næsten 20.000 personlige stemmer, gav han det videre til partikollegaen Kira Marie Peter-Hansen.

Det fik flere fynske vælgere til at føle sig snydt.

Læs også Otte ud af ti vælgere: Hønges EU-afbud er ikke i orden

Derfor havde Karsten Hønge også væbnet sig på at blive straffet af vælgerne, fortalte han til TV 2/Fyn.

Men det gjorde de ikke. Tværtimod. Resultatet er en fremgang for SF'eren, der ved valget i 2015 fik 2.647 procent af stemmerne i Fyns Storkreds.

Havde du frygtet et andet resultat efter kritikken?

- Ja, resultatet overrasket mig. Jeg frygtede det værste, for der har været en så massiv negativ kampagne, der fik mig til at tænke: "Det går galt". Men fynboerne var gode til at holde tungen lige i munden.

I morgen mødes Karsten Hønge med den nye folketingsgruppe for blandt andet at snakke om det fremtidige arbejde og fordelingen af ordførerposter.

00:23

Karsten Hønge var forberedt på en vælgerlussing forud for valget. Nu kan han ånde lettet op.

Luk video

Opdatering

  • 06. jun 2019 kl. 16:14 Artiklen er opdateret med citater fra Karsten Hønge.