I det fynske folks tjeneste

Statsministerkandidat: - Jeg vil sikre velfærden på Fyn

Socialdemokraternes statsministerkandidat Mette Frederiksen gjorde lørdag holdt i Odense med sin valgbus. Hun fortalte TV 2/Fyn, hvad hun kan gøre for Fyn.

00:28

Socialdemokraterne Mette Frederiksen siger, at hun vil stoppe skattelettelser og sikre bedre velfærd på Fyn. Video: Flemming EllegaardSocialdemokraternes statsministerkandidat Mette Frederiksen rejste sig fredag fra sygesengen, og lørdag var hun sammen med sit følge mødt op på Flakhaven i Odense. 

Det vigtigste, jeg gerne vil gøre i forhold til Fyn, er at sikre, at der bliver en bedre velfærdsøkonomi.

Mette Frederiksen, folketingskandidat, Socialdemokratiet

Selvom hun ikke har været på lige fra starten af i valgkampen på grund af et maveonde, så var hun i den grad klar med sine røde budskaber på den store plads, der var fyldt med balloner og fynboer i dagens anledning. 

- Det er dejligt at være tilbage. Og det er rørende at opleve den store opbakning, der er til os både her på øen og i Odense, hvor jeg står nu. 

Sådan lød det fra statministerkandidaten fra Socialdemokratiet. 

Læs også Nu er kampen om lygtepælene skudt i gang

Fynske ambitioner

Men hvad har Mette Frederiksen egentlig tænkt sig at gøre for Fyn?

- Det vigtigste, jeg gerne vil gøre i forhold til Fyn, er at sikre, at der bliver en bedre velfærdsøkonomi, slår folketingskandidaten Mette Frederiksen fast med det samme. 

 - Jeg har været rigtig meget på Fyn igennem de senere par år, hvor det er svært at få pengene til at strække og sikre en ordentlig velfærd. Jeg var i Assens, da de diskuterede om, man skal gå hen til kun at tilbyde rengøring hver femte uge, og det synes jeg ikke er godt nok, fortæller hun til TV 2/Fyn. 

00:16

Socialdemokraten Mette Frederiksen vil sikre bedre velfærd på Fyn. 

Luk video

Hvordan vil du sikre det?

- Det skal først og fremmest ske ved at droppe flere skattelettelser. Der er blevet skåret rigtig meget på uddannelser og rigtig meget på ældre og børn. I de kommende år vil jeg gerne prioritere velfærden. De penge, der er til rådighed på Christiansborg, skal vi bruge på velfærd, siger Mette Frederiksen. 

Læs også Fynboer om en SV-regering: Ikke nogen dårlig ide

Nej til en VS-regering

Selvom en del borgmestre fra både Venstre og Socialdemokratiet rundt omkring i landet ifølge TV 2 har ytret, at det måske kunne være en god ide at gå sammen om en VS-regering, så mener den socialdemokratiske folketingskandidat ikke, at det er en mulighed. 

00:18

Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet afviser muligheden for en VS-regering. 

Luk video

- Det synes jeg ikke er nogen god ide. Vi er for uenige - især når det handler om velfærd og centralisering. siger Mette Frederiksen og fortsætter:

- Altså Lars Løkke går jo til valg på at centralisere endnu mere, og hvis vi tager udgangspunkt i Fyn, så kan jeg ikke se, at det kommer til at gavne den her ø, at for eksempel sundhedsvæsenet skal centraliseres. Hvad så med sygehuset i Nyborg, hvis det pludseligt bliver en profesionel bestyrelse, der skal bestemme. Så risikerer vi, at det lukker. 

Fakta
Valgt i Nordjyllands Storkreds
Født 19. november 1977 i Aalborg
, 2 børn
Politiske hverv
Statsminister Folketinget, Socialdemokratiet
2019 - nu
Folketingskandidat Nordjyllands Storkreds, Socialdemokratiet
2018 - nu
Folketingsmedlem Folketinget, Socialdemokratiet
2007 - nu
Medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn Folketinget, Socialdemokratiet
Partiformand Folketinget, Socialdemokratiet
2015 - nu
Justitsminister Folketinget, Socialdemokratiet
2014 - 2015
Beskæftigelsesminister Folketinget, Socialdemokratiet
2011 - 2014
Næstformand for folketingsgruppe Socialdemokratiet
2005 - 2011
Folketingsmedlem Københavns Amtskreds, Socialdemokratiet
2001 - 2007