Bios med millionunderskud

2015 betød et underskud på 42 millioner kroner for Bios.

2015 blev et dyrt år for Bios, der fik et underskud på 42 millioner kroner. Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort på det centrale virksomhedsregister.

Ydermere skriver den uafhængige revisor bl.a. at der er en betydelig usikkerhed omkring firmaets fremtidige drift.

"Usikkerheden kan henføres til, at betingelserne i selskabets bank- og leasingaftaler ikke er overholdt qua væsentlige større etablerings- og opstartsomkostninger end forventet..."

Rettelse: I første omgang skrev vi, at beløbet var 33 millioner kroner. Det er nu rettet til 42 millioner.

Fyens Stiftstidende har tidligere fortalt, at problemer med at rekruttere reddere har kostet Bios cirka 25 millioner kroner mere end først forventet. De mange millioner er ifølge Morten Hansen hovedsageligt brugt på omskoling og overarbejdsbetaling.

Det hollandske ambulanceselskab har tidligere bedt Region Syddanmark om at betale en del af ekstraudgifterne. Bios mener, at Falck, som stod for ambulancedriften i Region Syddanmark frem til 1. september 2015, med vilje har spændt ben for Bios' opstart, og derfor bør regionen - ifølge Bios - spæde til for at dække ekstraudgifterne. Det afviser regionen.

Million-bod fordobles
Udover uoverensstemmelserne om udgifterne til omskoling og overarbejde, så er Bios og Region Syddanmark også i en tvist omkring boden for de beredskaber, som Bios ikke leverer. I maj besluttede politikerne i Region Syddanmark, at Bios skal betale en bod for det første kvartal på cirka 13,5 millioner kroner, svarende til 15 procent af kontraktens størrelse.

Boden skal afregnes efter hvert kvartal, og ifølge TV 2/Fyns oplysninger bliver boden for andet kvartal også i samme størrelsesorden. Dermed ligger der en regning på omkring 25 millioner til Bios. Bios vil dog ikke betale regningen, da de mener, at det også er Falcks skyld, at de ikke har kunnet skaffe mandskab nok til alle ambulancerne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er i gang med undersøgelser af Falcks rolle i Bios' opstart i Region Syddanmark, og hverken regionen eller Bios' forventer, at boden bliver afregnet, før denne undersøgelse er afsluttet.

TV 2/Fyn har i dag forsøgt at få en kommentar fra Bios' hollandske bestyrelsesformand, Stefano Hesselink, men han har ikke ønsket at stille op til interview. Han henviser til Morten Hansen.  

Interview med Stephanie Lose efter regionsrådsmødet den 23. maj: