Nu er kampen om lygtepælene skudt i gang

Lørdag klokken 12 måtte folketingskandidaterne sætte valgplakaterne op rundt omkring på Fyn. Man skulle være hurtig ude, hvis man skulle have en god plads.

quote Nu har jeg været med til det i mere end 30 år. Det er med til at skabe stemningen omkring valget. 

Lars Christian Lilleholt, folketingskandidat for Venstre

Fra lørdag middag må folketingskandidater hænge deres valgplakater op i lygtepælene rundt omkring i landet og Fyn er ikke nogen undtagelse.

Dermed er plakat-krigen for alvor skudt i gang. Og sejren betyder, at man har fået en af de gode pladser på de mest besøgte og trafikerede veje på Fyn. 

- Nu er det nu. Nu kommer de op, og det markerer indgangen til valgkampen.

Sådan lyder det fra den konservative folketingskandidat Mai Mercado. Hun hænger lørdag valgplakater op med sin yngre partifælle Kristian Guldfeldt. Da TV 2/Fyn mødte dem var det lygtepælene ved Syddansk Universitet i Odense, der stod for skud. 

Kristian Guldfeldt og Mai Mercado fra Konservative hænger plakater op sammen. 
Kristian Guldfeldt og Mai Mercado fra Konservative hænger plakater op sammen. 
Foto: Sara Fuglsig

Familien hænger op

Også folketingskandidaterne fra Venstre er allerede i fuld gang med at kapre de bedste lygtepæle rundt omkring på Fyn. 

Det skabet valgstemning at hænge plakater op, hvis du spørger Lars Christian Lilleholt fra Venstre. 

Lars Christian Lilleholt er taget ud sammen med sin søn, som er byrådspolitikker, og datteren, for at sætte valgplakater op. 

- Det er en vigtig opgave, når der er valg, fortæller Lars Christian Lilleholt og fortsætter:

- Der er rigtig mange, der hjælper mig med at hænge plakater op både fra vælgerforening, venner, bekendte og unge. Det er vigtigt, at man viser opbakning til det ved at bruge to-tre timer sådan en eftermiddag her. Så er alle med, og vi får plakaterne op så hurtigt som muligt. 

Venstre har omkring 100 mennesker til at hjælpe med at hænge plakater op på Fyn. 

Reglerne for opsætning og nedtagning af valgplakater:

Gør det virkelig en forskel?

Nogle kan spekulere i, om de mange valgplakater overhovedet har nogen indflydelse på vælgerne op til folketingsvalget den 5. juni. 

Men det mener Kristian Grønbæk Andersen, der er formand for De Radikale i Odense, bestemt, at det har. 

- Jeg tror, der er to ting. Den ene er, at det er med til at skærpe konkurrencen internt mellem partiernes egne kandidater. For det andet, så tror jeg, det er en kulisse omkring det, at der er valg, som gør, at det er med til at øge stemmeprocenten. Hvis der slet ikke var noget i det åbne rum, der fortalte, at det er foketingsvalg, så tror jeg vi havde en lavere stemmeprocent, siger han til TV 2/Fyn. 

Kristian Grønbæk Andersen tror på, at valgplakaterne gør en forskel. 

Også Venstres Lars Christian Lilleholt mener, at de store billeder i lygtepælene gør en forskel. 

- Jeg tror, det flytter stemmer. Det giver i hvert fald opmærksom omkring det, at der er folketingsvalg, siger folketingskandidaten.

- Jeg synes, der ville mangle lidt i bybilledet. Det er en del af det at føre en valgkamp i Danmark. Nu har jeg været med til det i mere end 30 år. Det er med til at skabe stemningen omkring valget. 

Oversigt

    Oversigt