I det fynske folks tjeneste

DF vil genoplive omstridte terrorforslag

Trods advarsler fra blandt andre tidligere PET-chef vil DF have mere overvågning og flere beføjelser til PET, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Terroranholdelserne i Odense får Dansk Folkeparti til at presse på for at få genoplivet tre kontroversielle terrorforslag, som regeringen sidste år valgte at udskyde, fordi de går meget tæt på borgernes retssikkerhed.

Forslagene handler om, at kommunerne skal have hjemmel til overvågning efter rådslagning med politiet, at politiet skal kunne skanne al kommunikation i et bestemt geografisk område, og at personer, der har "demokratifjendtlig" adfærd eller ytringer, kan bortvises og formenes adgang til Danmark. Regeringen har sendt forslagene til vurdering i særlige udvalg, men noget tyder på, at den nye terrorsag får dem på dagsordenen igen.

Dansk Folkeparti var efter anholdelserne hurtigt ude med krav om mere overvågning, og det afskrækker ikke partiet, at Hans Jørgen Bonnichsen, der indtil sidste år var chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), advarer imod flere beføjelser til PET, fordi det risikerer at svække retssikkerheden.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.