I det fynske folks tjeneste

Dommerkritik af sparekrav

Der mangler sammenhæng i regeringens politik. De voldsomme sparekrav betyder, at domstolene vil få svært ved at gennemføre regeringens planer om hårdere straffe for vold, voldtægt og biltyveri. Det mener blandt andet retspræsidenten i Odense

-

/ritzau/
Der mangler sammenhæng i regeringens politik. De voldsomme sparekrav betyder, at domstolene vil få svært ved at gennemføre regeringens planer om hårdere straffe for vold, voldtægt og biltyveri.


Det skriver retspræsidenterne Per Holkmann Olsen i Århus, Hans Peter Rosenmeier i Odense, Ida Heide-Jørgensen i Aalborg og Niels Waage i Roskilde til Justitsministeriet.


Dommerne er blevet bedt om at udtale sig om regeringens lovpakke om forhøjet straf for flere lovovertrædelser, og de undrer sig over bemærkningerne i justitsminister Lene Espersens (K) lovforslag.


Hun har helt overset, at domstolene vil blive udsat for en betydelig belastning. Og dermed står lovforslaget i \"stærk kontrast\" til de seneste sparekrav til domstolene, hvor der skal nedlægges 490 stillinger, hvilket svarer til hver tredje kontorfunktionær, skriver de fire retspræsidenter.

Ved du noget? Så send os et tip