Elever sang og dansede sig tilbage på efterskole

I tre uger har landets efterskoleelever været hjemsendt på grund af coronasituationen, men lørdag kunne de atter vende tilbage til deres skoler.

Der blev danset, sunget og spillet musik, da eleverne på Viby Efterskole lørdag kunne vende tilbage den Nordvestfynske efterskole.

Siden 18. december 2021 har eleverne været hjemsendt, og det var derfor også med stor begejstring, at eleverne indfandt sig på skolen, efter at have undværet hinanden i tre uger.

- Jeg synes, at det er vildt fedt at være tilbage og se alle, siger Mai Kramer.

Og det er hun ikke alene om at synes.

- Det er så dejligt, jeg har bare gået og talt dagene. Det er meget federe at være her og møde mennesker og være sammen med alle dem, som man virkelig godt kan lide at være sammen med, siger Rebecca Kristensen.

Forstander Réne Holm Hansen er også enig, og han har glædet sig til at eleverne kunne vende tilbage.

- Vi er superglade. Det vigtigste i verden, det er at have eleverne på en skole. En skole uden elever er jo en død skole, lyder det fra forstanderen.

Spillede musik over Zoom

Det var ikke kun glæden over at vende tilbage til efterskolen i Nørre Aaby, der fik eleverne til at bryde ud i sang og dans. De næste mange uger står i musicalens tegn, og der skal derfor syes kostumer, trænes koreografi og øves replikker, så eleverne er klar til spille musicalen ”9 to 5” der er fyldt med Dolly Partons musik i februar.

Der blev danset på livet løs, da så eleverne kan være klar til den kommende musical.
Der blev danset på livet løs, da så eleverne kan være klar til den kommende musical.
Foto: Thomas Larsen-Bjerre / Skærmbillede

Mens folkeskoleeleverne allerede kunne vende tilbage til klasseværelserne onsdag den 5. januar, så har efterskoleeleverne altså måttet vente lidt. Musicaløvningen har derfor foregået online den seneste uge, og det er ikke helt optimalt.

- Man kan jo ikke rigtig spille sammen over Zoom, fordi der er tidsforskydning, fortæller Christian Skyum, der spiller bas i musicalbandet.

Test på skoleskemaet

Selvom efterskoleelever atter er tilbage på skolen og kan få fysisk undervisning, så er hverdagen ikke helt som før, de tog på juleferie.

Skolen har nemlig besluttet, at alle elever skal testes for corona med en selvtest to gange om ugen.

- Vi synes, at det er det bedst mulige man har lige nu fra samfundets side til at screene og finde de elever, der smitter mest, lyder det fra forstander Réne Holm Hansen.

De høje smittetal har også betydet, at Efterskolernes Aften i år er lavet om til besøgsdage.

Den regelmæssige testning er dog ikke noget, som generer eleverne, der bare er glade for at få lov at komme tilbage på efterskolen.

Under coronapandemien har der endnu ikke været et eneste smittetilfælde på selve Viby Efterskole.

Oversigt

    Oversigt