I det fynske folks tjeneste

Englændere køber fynsk knowhow

Englænderne skal bl.a. lære af de fynske erfaringer med velfærdsteknologi. Foto: Arkiv / Ole Holbech

Syddansk Sundhedsinnovation skal understøtte innovation i det engelske sundhedssystem

Den fynske konsulentvirksomhed Public Intelligence har netop skrevet kontrakt med Syddansk Sundhedsinnovation om at levere knowhow til University of Surrey i det sydlige England. University of Surrey vil etablere et såkaldt living lab i stil med dem, der i dag findes flere af i Region Syddanmark og i Odense.

Et living lab er et dynamisk testmiljø, hvor private virksomheder kan teste deres produkter i sundhedsmæssige sammenhæng, og parterne håber på, at samarbejdet kan understøtte en modernisering af det engelske sundhedssystem.

Syddansk Sundhedsinnovation har til huse i Forskerparken i Odense og fungerer som døren til Region Syddanmarks regionale indsats inden for innovation, velfærdsteknologi, telemedicin, brugerinddragelse og arbejdet med offentlig-privat samarbejde.

Hos Public Intelligence har man også øje for den erhvervsmæssige gevinst, der ligger i det nye samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation.
 
- Vi forventer, at samarbejdet med Syddansk Sundhedsinnovation kommer til at skabe resultater både for os og for andre private virksomheder, der arbejder på at etablere sig på det engelske marked for sundheds- og velfærdsinnovation, siger Peter Julius, partner og seniorkonsulent i Public Intelligence.

Også i Welfare Tech, som er den nationale klyngeorganisation for private og offentlige aktører inden for sundheds- og velfærdsinnovation, vækker det nye samarbejde begejstring.
 
- Jeg ser samarbejdet mellem Syddansk Sundhedsinnovation og Public Intelligence, som første skud på stammen, der skal sikre en landingsbane for danske virksomheder i England, siger Christian Graversen, administrerende direktør i Welfare Tech, der også har til huse i Forskerparken.
 
 Udfordringerne i det engelske sundhedssystem ligner meget de danske, og University of Surrey har holdt et vågent øje med Region Syddanmarks satsning inden for sundheds- og velfærdsinnovation. Universitet har i løbet af de seneste to år været adskillige studieture til Region Syddanmark og syddanske aktører

University of Surrey ønsker at udnytte mulighederne i den moderne trådløse teknologi i sundhedsvæsenet og er langt fremme med etableringen af Europas første 5G testcenter.

 

Fakta:

I Region Syddanmark er der omkring 300 private virksomheder inden for velfærdsteknologi. Disse beskæftiger ca. 3.000 personer, og omsætningen i virksomhederne er anslået til ca. 5.669 millioner kroner.
De syddanske virksomheder har særlige kompetencer inden for automatisering, intelligente hjælpemidler, it, velfærdsteknologi og telemedicin.

 

Ved du noget? Så send os et tip