Flere fynboer springer i faldskærm: - Folk keder sig

Antallet af faldskærmsudspringere faldt på grund af coronaviruspandemien, men nu oplever Odenses lokale klub en optur.

Normalt går det kun én vej, når man springer i faldskærm, men nu kan Odenses lokale faldskærmsklub glæde sig over en længe ventet optur.

Da coronaviruspandemien gjorde sit indtog, mistede landets faldskærmsklubber en tredjedel af deres medlemmer.

Nu er opbakningen tilbage med 3.400 medlemmer.

- Vi har fået øget tilgangen af nye medlemmer, altså nye elever. Der er god interesse og tilgang til vores kommende kurser, siger instruktør Erik La Cour.

Se tv-indslaget om faldskærmsudspring.

Prøv noget nyt

Efter pandemien har fynboerne fået ladet batterierne op og er klar til at springe ud i nye oplevelser, og det kan mærkes i Odense Faldskærmscenter.

- Folk keder sig efter corona. Vi har været lukket inde og ikke lavet en pind i lang tid. Nu vil de gerne ud og prøve noget nyt, forklarer instruktøren.

En af dem, der nyder godt af at springe ud fra et fly fra fire kilometers højde, er Lennart Saabye Sørensen. Han er ikke i tvivl om, hvorfor det igen er blevet populært at være faldskærmsudspringer.

- Det er spændende. Det er sjovt. Hvert spring er forskelligt, siger Lennart Saabye Sørensen.

I Odense samles faldskærmsudspringerne ved Hans Christian Andersen Airport i Beldringe. I marts bliver der åbnet for nye solokurser, hvor du har mulighed for at tage springet. Et kursus med et udspring koster 2.195 kroner. 

Oversigt

    Oversigt