I det fynske folks tjeneste

Fulde teenagere kørte ræs

Vanvittig kørsel i Odense i nat. En 14-årig fuld dreng og tre kammerater på 15 og 16 år kørte ræs i Odense Centrum i en stjålen bil. Den berusede dreng kørte over for rødt flere gange inden de endelig blev stoppet af politiet.

80 km/t

Det var rent held, at ingen kom til skade under nattens bilræs i Odenses gader. En 14-årig beruset dreng og hans tre ældre kammerater havde stjålet en bil ved Veflinge Forsamlingshus natten til søndag og tog et smut ind til Odense.

Her vakte de politiets opmærksomhed, da de ved Søndergade og Vesterbro blinkede til højre, men i stedet ræsede til venstre med 80 km/t.

Politiet kørte efter de fire drenge, og undervejs kørte den 14-årige over for rødt adskillige gange. Først ved Odense Banegård Center lykkedes det politiet at få drengene til at standse. Her blev de anholdt uden den store dramatik.

Vanvittigt

- Det er jo vanvittigt. Under alle omstændigheder er det dumt at sætte sig beruset ind i en bil, men det bliver endnu mere farligt, når en 14-årig uden nogen som helst erfaring sætter sig bag rattet, siger vagthavende Thomas Buhl fra Odense Politi, der mener, at det var et rent held, at ingen kom til skade under den hasarderede kørsel.

De fire drenge blev afhørt søndag formiddag, hvorefter sagen blev overført til de sociale myndigheder.

Tvangsfjernelse

Lørdag foreslog Dansk Folkepartis retsordfører Kim Christiansen en kombination af indespærring og tvangsfjernelse som løsningen over for unge biltyve under 15 år.

Deltag i debatten her