Fyn kommer til at mangle ingeniører

De nye storkommuner på Fyn kan risikere at mangle ingeniører. Det viser en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen i Danmark. Næsten halvdelen af de fynske ingeniører, der er ansat i det offentlige overvejer at forlade jobbet som følge af kommunalreformen.

Pension eller job i det private

38 procent af ingeniørerne fra de fynske kommuner og Fyns Amt tænker på at gå på pension, efterløn eller tage imod en fratrædelsesordning, mens 24 procent af ingeniørerne vender blikket mod det private erhvervsliv.

Hvis så stor en del af de offentligt ansatte ingeniører forlader jobbet, kan det få store konsekvenser for de nye storkommuner.
Kommunalreformen betyder i følge Ingeniørforeningen også, at der kommer flere jobs i kommunerne, og de to ting sammenholdt kan give huller i den kommunale sagsbehandling.

En beregning fra Ingeniørforeningen i Danmark viser, at der bliver behov for 140 ingeniører flere i den nye Region Syddanmark.

Et samfundsproblem

- Vi står med et samfundsproblem, hvis man eksempelvis ikke kan få byggetilladelse eller en miljøgodkendelse, fordi myndighederne ikke har nok kompetente folk. Og kommunerne skal skaffe dem i konkurrence med det private erhvervsliv, hvor der er begyndende ingeniørmangel og store lønningsposer, siger Leif Dyremose, der er formand for Ansatte Ingeniørers Råd i Ingeniørforeningen.

Faglige udfordringer

Udfordringen for kommunerne bliver nu at gøre det mere attraktivt at blive i de kommunale ingeniørjobs. Ingeniørforeningen lægger vægt på, at der skal skabes større faglige udfordringer og fortsat faglig udvikling.
Samtidig skal senioringeniørerne få lyst til at blive i jobbet i stedet for at gå på pension.

Oversigt

    Oversigt