Håndgranat fundet i Odense Å

Forsvarets ammunitionsryddere er på vej til Odense for at undersøge, om det er en håndgranat, nogle fiskere har fået på krogen i Odense Å.

Der er fundet en håndgranat i Odense Å, og derfor er Forsvarets ammunitionsryddere, det højtspecialiserede EOD-hold, på vej fra Skive til Odense torsdag aften. Det oplyser Fyns Politi.

- Det er ikke verificeret, at der er tale om en håndgranat, siger vagtchef hos Fyns Politi Bjarne Tykgaard ved 18.45-tiden.

Siden er det bekræftet, at granaten er en britisk Mills-granat - også kaldet "ananas-håndgranaten".

Det er en gruppe magnetfiskere, der har fået håndgranaten på krogen i Odense Å. Magnetfiskere søger efter magnetiske objekter, som folk har tabt eller smidt i vandet.

Folk skal holde sig væk

Klokken 16.47 kontaktede fiskerne Fyns Politi, der har sendt en patruljevogn til området for at sikre, at ingen kommer til skade.

- Den ligger nede i vandet igen, siger Bjarne Tykgaard om den fundne genstand. 

Fundet er sket i området omkring Dalumvej. Politiet ser dog gerne, at folk holder sig væk fra området for en sikkerheds skyld.

- Vi anbefaler, at folk gerne må holde sig væk. Vi kommer til at arbejde dernede lidt tid endnu, siger Bjarne Tykgaard.

Hvem er EOD?

En håndgranat er i dag blevet fundet i Odense Å. Derfor er forsvarets ammunitionsryddere blevet tilkaldt for at undersøge sagen nærmere.Oversigt

    Oversigt