Nye borgmestre får kæden på for første gang

Mandag mødtes tre nye fynske byråd for første gang, og dermed fik tre fynske borgmestre også borgmesterkæden at føle.

Mandag mødtes de nye byråd i Faaborg-Midtfyn Kommune, Langeland Kommune og Middelfart Kommune for første gang siden afgørelsen på Kommunalvalget 2017.

I hver kommune var der håndtryk og klapsalver til kommunernes nyvalgte borgmestre, der traditionen tro kunne benytte lejligheden til at iføre sig deres borgmesterkæder.

I Middelfart var det Johannes Lundsfryd Jensen (A), der kunne tage kæden om halsen efter et flot personligt valg.

- Det giver et helt andet rygstød ind i de politiske processer, at så mange mennesker har vist deres tillid til mig ved valget, fortalte Johannes Lundsfryd Jensen.

I Middelfart Kommune er byrådsarbejdet allerede så småt gået i gang.

- Jeg har sagt til byrådet, at vi skal i arbejdstøjet. Vi har lavet vores første aftale om hvordan, vi arbejder som byråd. Vi vil involvere borgere, foreninger og virksomheder i langt højere grad, sagde Johannes Lundsfryd Jensen.

Se interview med Johannes Lundsfryd Jensen (A) her:

 

Borgmesterkæder er pjat og pynt

I Langeland Kommune var der også et møde for det nye byråd - men ingen borgmesterkæder.

- Den slags pjat og pynt bruger vi ikke penge på her på Langeland, fortalte borgmester Tonni Hansen (F) med et smil.

Han er strøget ind i byrådet med 2193 personlige stemmer i ryggen.

Ifølge Tonni Hansen er kommunalbestyrelsens første opgaver at kigge på kommunens offentlige transport og grønne omstilling. Og så venter der en lidt mere langsigtet opgave:

- Vi skal have Langeland til at tro på Langeland. Vi skal være begejstrede for vores værdier og vise, vi kan nogle ting, forklarede den nyvalgte borgmester.

Se interview med Tonni Hansen (F) her:

 

Ser frem til bredt samarbejde i Faaborg-Midtfyn 

I Faaborg-Midtfyn Kommune hedder den nye borgmester Hans Stavnsager (A). Han overtager posten fra Venstre-manden Christian Thygesen.

Selvom Socialdemokratiet fik et flot valg og havde mulighed for at konstituere sig uden om politiske modstandere, valgte Hans Stavnsager og Socialdemokratiet det brede samarbejde.

- Jeg gik efter en bred konstituering fordi alle, der er blevet valgt, skal have mulighed for at bidrage. Vi har mange opgaver som byråd, og dem skal vi have løst de kommende fire år. Og der giver et bredt samarbejde politisk stabilitet, forklarede den nyvalgte borgmester.

Se interview med Hans Stavnsager (A) her:

 

Oversigt

    Oversigt