I det fynske folks tjeneste

OUH på slankekur

1200 medarbejdere på hospitalet er under lup. Deres arbejdsgange skal ses efter i sømmene.   Odense Universitetshospital sætter gang i et projekt, der skal skabe bedre trivsel hos patienter og medar­bejdere. Der skal også findes nye veje til pro­duktivitet og udvikling.  

Anderledes udvikling

- Vi ser frem til at starte Lean. Gevinsterne bliver, at vi får mere tid til såvel patienter som til forskning og uddannelse samt en bedre kvalitet og service i behandling og pleje af patienterne. Lean vil understøtte vores pro­duktivitet og være en anderledes vej til udvikling, siger områdedirektør på OUH, Jens-Otto S. Jeppesen.

Nøglen til succes

Projektets mål er at skabe en kultur, hvor dét at forbedre arbejdsprocessen og patientbe­hand­lingen er en naturlig del af medarbejdernes hverdag. 
 
- Det anderledes er, at ideer til trimning og forandring overvejende skal komme fra medarbejderne. Det er nemlig dem, som oplever uhensigtsmæssigheder i det daglige, og dem, der har nøglen til succes; anført af ledelsen.

Fakta


  • Ordet Lean er hentet fra engelsk og betyder mager. Men selve Lean-ideen stammer fra Japan, fra bilfabrikken Toyota
  • Grundtanken er, at alle ikke-værdiskabende aktiviteter i en produktionsproces skal reduceres eller fjernes.
  • Et Lean-projekt består typisk af en gennemgang dels af arbejdsgange, dels af organisationens indkøb, lagerføring og forbrug af øvrige driftsmidler.
  • På det norske rigshospital blev et betydeligt budgetunderskud vendt til et meget stort overskud pga. Lean-modellen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.