I det fynske folks tjeneste

Overenskomst med litauisk byggefirma

Efter en ugelang blokade af byggeplads i Villestofte er der nu indgået overenskomst mellem et byggefirma i Litauen og deres arbejdere på Fyn.  Aftalen betyder, at de seks bygningsarbejdere nu får en almindelig dansk timeløn.

-

Efter en ugelang blokade af byggeplads i Villestofte er der nu indgået overenskomst mellem et byggefirma i Litauen og en fynsk fagforening. Aftalen betyder, at de seks bygningsarbejdere nu får en almindelig dansk timeløn.

Underskrivelsen af overenskomsten betyder, at de litauiske bygningsarbejderne nu bliver medlem af Træ-Industri-Byg i Odense. Samtidig får de almindelig overenskomstmæssig løn, og ikke kun de 25 kroner i timen, som de oprindelig fik, da de arbejdede i Villestofte.

Overenskomsten er den første overenskomst som en dansk fagforening i byggefagene har fået direkte med et udenlandsk firma efter udvidelsen af EU.  

 - Det er en stor sejr som vi har opnået siger, fagforeningsformand for Træ-Industri-Byg i Odense, Karsten Hønge.

De seks arbejdere er ansat i Atkirta, der er et stort byggefirma fra Vilnius. Aftalen betyder, at Atkirta nu skal dokumentere, at de litauiske arbejder får en almindelig dansk løn.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.