Prins Joachim protektor for Danmarks Kartoffelråd

Prins Joachim har sagt ja til at blive ny protektor for Danmarks Kartoffelråd. Prinsen afløser Peter Gæmelke, der går af ved årsmødet i januar på Egeskov Slot.

-


Kartoflerne får nu kongelig opbakning

Prins Joachim har sagt ja til at blive ny protektor for Danmarks Kartoffelråd. Prinsen afløser Peter Gæmelke, der går af ved årsmødet i januar på Egeskov Slot.

Den nye kongelige protektor for Danmarks Kartoffel Råd er selv kartoffelavler og har tidligere været repræsenteret ved møderne hos Kartoffelrådet.

- Det viser at kartoflen for alvor er ved at genvinde sin position som danskernes foretrukne spise. Vi er meget stolte over at prinsen har sagt ja til blive protektor for vores forening, siger Kartoffelrådets oldermand, Carsten Abild.

Samme status som oste

Danmarks Kartoffelråd har også fået tilsagn om, at fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) vil deltage i Kartoffelrådets årsmøde på Egeskov.

Samtidig planlægger foreningen, der blev grundlagt på Nordfyn, nye initiativer, der skal markedsføre kartoflen som spise.

- Kartoflen skal have samme status som oste ude i butikkerne. Vi skal kæle for kartoflerne og sørge for at de får den rigtige placering og det rigtige lys, lyder det fra Carsten Abild.

Markedsføringskampagne

Brancheforeningen af Kartoffelproducenter planlægger sideløbende en større markedsføringskampagne for kartoflen.

 - Vi skal kommunikere på en måde, de unge gider at høre på, siger administrerende direktør i Grindsted-virksomheden G-Kartofler, Tom Soling. Sammen med kolleger har han netop nedsat et markedsføringsudvalg.

Ny kartoffelferie

Det fynske kartoffelråd har tænkt sig at sætte fokus på kartoflen ved at udnævne efterårsferien til næste år til officiel kartoffeluge.

- I gamle dage var efterårsferien en kartoffelferie, hvor man brugte fridagene til at tage kartoflerne op. Vi mener, at kartoflen igen skal i fokus i efterårsferien. Derfor vil vi blandt andet lave kartoffelkonkurrencer for børn og opfordrer butikkerne til at gøre mere ud af kartoflerne placering, siger oldermanden fra Otterup. 

Oversigt

    Oversigt