Sidste løb over Storebælt: Stort politisk mandefald til broløb

Kun tre af transportudvalgets 29 medlemmer kommer til det sidste broløb på Storebælt på lørdag.

Folketingspolitikere er travle mennesker - åbenbart så travle - at kun tre af 29 medlemmer i transportudvalget har tid, lyst og mulighed for at kikke med bag kulisserne til broløbet på lørdag.

Udvalget er inviteret af Nyborg og Slagelse Kommune for at kunne følge med i, hvordan man arrangerer et løb med 10.000 deltagere med mindst mulig gene for trafikken.

Efter transportiminister Ole Birk Olesens forbud mod at bruge Storebæltsbroen til motions- og cykelløb er der tale om det sidste løb på høj- og lavbroen. 

Tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) er det eneste folketingsmedlem, der skal løbe halvmaraton-løbet - det er i øvrigt hans første løb på så lang en distance.

Skuffende fremmøde

Transportudvalgets formand Lennart Damsbo-Andersen (S) er en ihærdig langdistanceløber. Han har løbet over Storebælt to gange, men er skadet.

Alligevel møder han op til arrangementet, og udvalgsformanden lægger ikke skjul på, at han er skuffet over fremmødet, der ud over ham selv og Magnus Heunicke kun tæller Venstres Louise Schack.

- Men når det kommer til stykket, er det jo mest en sag, der har lokal bevågenhed, og mange af folketingsmedlemmerne er spredt ud over landet, siger Lennart Damsbo, der selv bor på Lolland. 

Transportordfører for Venstre Kristian Pihl Lorentzen siger, at folketingsmedlemmer har et stort arbejdsprogram.

- Vi kan ikke være med til alting, og jeg har denne weekend valgt at prioritere med liv sammen med familien, siger han til TV 2/Fyn.

Flere afbud

Erik Christensen (S) fra Nyborg, der har stillet en række kritiske paragraf 20 spørgsmål om broløbsforbuddet til Ole Birk Olesen, er forhindret i at komme på dagen, og der er også officielle afbud fra Hans Chr. Schmidt (V), Jan Erik Messmann (DF), Jane Heitmann (V), Kim Christiansen (DF), Brit Bager (V) og Kirsten Normann Andersen (SF).

Slagelses borgmester Steen Knuth (V) løber selv med over broen, mens Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) sammen med løbsarrangør Carl Haals skal stå for rundvisningen af den lille skare folketingsmedlemmer.

De spiser efterfølgende middag sammen i målområdet i Korsør.

Heller ikke transportminister Ole Birk Olesen, der har afvist at lave sin beslutning om trods pres fra borgmestrene ved Storebælt, dukker op.

Oversigt

    Oversigt