Skru nummerpladen fast eller få en bøde på 1000 kroner

Om kort tid risikerer landets bilister at få en bøde på 1.000 kroner, hvis de ikke skruer deres nummerplader ordentligt fast på bilen.

Det oplyser Rigsadvokaten, der netop har sendt nye retningslinjer om bødernes størrelse til landets anklagere.

Det sker på baggrund af en stramning af registreringsbekendtgørelsen, der træder i kraft 15. november.

- Det er jo i sidste ende domstolene, der fastlægger, hvordan de nye regler om fastspændte nummerplader skal fortolkes. Men anklagemyndighedens bødekrav vil altså være 1.000 kroner, hvis man sløser og ikke får skruet sine nummerplader ordentligt fast på bilen, siger senioranklager Rikke Jensen fra Rigsadvokaten, der forventer, at anklagemyndigheden i den kommende tid derfor vil føre nogle prøvesager ved domstolene for at få fastlagt bødeniveauet.

Rikke Jensen forklare, at de nye regler blandt andet er blevet indført for at begrænse kriminelles muligheder for let at kunne stjæle nummerplader.

Bøden vil ifølge de nye retningslinjer være på 1.000 kroner, uanset om man bryder reglerne med én eller begge nummerplader.

Der eksisterer en række undtagelser for reglerne – blandt andet er nogle veteranbiler undtaget – men ellers skal alle nummerplader fra midten af november være skruet fast med mindst to skruer eller bolte til køretøjet.

Oversigt

    Oversigt