Stor uenighed: Hvor skal den gamle storebæltsfærge ligge?

I aften mødes borgere og byrådspolitikere i Nyborg for at diskutere placeringen af den gamle storebæltsfærge M/F Broen. Byrådet siger, den skal ligge i inderhavnen. En gruppe borgere er uenige.

Byrådet i Nyborg Kommune har egentlig besluttet, at færgemuseet M/F Broen skal ligge i en tørdok i Nyborgs inderhavn. Men en gruppe borgere er dybt uenige og mener færgen vil ødelægge byens havnefront

Derfor har kommunen inviteret til borgermøde for at diskutere projektet og placeringen af færgen.

- Jeg håber vi får et konstruktivt møde, og at vi går derfra efter en god debat, siger Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg.

En af kritikerne er Nyborgs tidligere borgmester Jørn Terndrup som mener, færgen skal placeres i det 'femte færgeleje' længere ude i havnen.

- Jeg håber og tror, at politikerne vil lytte til folkestemningen, og at de vil træffe en beslutning ud fra det. Og så håber jeg, byens borgere kan blive klogere på, hvad projektet egentlig indebærer, siger Jørn Terndrup.

1. Færgens nuværende placering. 2. Planlagt placering Grafik: Niklas Kjærsgaard Larsen
1. Færgens nuværende placering. 2. Planlagt placering Grafik: Niklas Kjærsgaard Larsen

Hvor skal færgen ligge?

På Facebook har en gruppe borgere oprettet en arbejdsgruppe for at finde en alternativ placering for færgen. En gruppe, som Jørn Terndrup bakker op om, da han mener, færgen vil være en øjebæ i inderhavnen.

- Kommunen har i mange år arbejdet på en ny, flot havnefront. Det vil en færgen ødelægge fuldstændig, siger Jørn Terndrup.

quote Med den beslutning, der er truffet, kan færgen ikke ligge andre steder

Kenneth Muhs, Borgmester i Nyborg, Venstre

Det tyder dog ikke umiddelbart på, at placeringen står til at ændre. Projektet skal nemlig finansieres af forskellige fonde, og det afhænger af, at færgen placeres i inderhavnen.

- Med den beslutning, der er truffet, kan færgen ikke ligge andre steder. Der er en masse historie i området omkring Kongens Skibsbro, siger Kenneth Muhs. 

TV 2/FYN sender live fra borgermødet på Hotel Nyborg Strand i aften.

Byrådet i Nyborg vil have M/S Broen liggende i inderhavnen. Tidligere borgmester kalder storebæltsfærgen for en “øjebæ”.

 

Oversigt

    Oversigt