Test dig selv: Find ud af, hvilke kandidater du er enig med

Der er nu hjælp på vej til de fynboer, der er i tvivl om, hvem de skal stemme på ved det kommende kommunalvalg.

Mange fynboer overvejer i disse dage, hvem de skal stemme på ved kommunal- og regionsrådsvalget den 21. november, mens andre måske er i tvivl om, præcis hvem der stiller op i deres kommune. Derfor er TV 2 og TV 2-regionerne gået sammen om at bygge en ny kandidattest til kommunalvalget, som man kender det fra folketingsvalg.

Ved at svare på en række spørgsmål, som er sendt ud til de mere end 7.000 kandidater, kan vælgerne selv udforske, hvem de er mest enige eller uenige med. Testen giver også mulighed for at dykke dybere ned i kandidaternes holdninger til en lang række emner og politiske spørgsmål - også helt lokalt.

Gør valget overskueligt

- ​Kandidattesten er en sjov, konkret og direkte måde at sætte sig ind i kommunalpolitik på. Hvilken kandidat matcher bedst dine egne holdninger? Og hvilken kandidat er du slet ikke enig med. Den glæder vi os til at præsentere for det fynske folk, siger Esben Seerup, direktør på TV 2/Fyn. 

Tag testen her:

Hvis linket ikke virker i din browser, kan du klikke dig direkte til kandidattesten her.

- Samtidig er kandidattesten en glimrende indgang til TV 2/Fyns omfattende oversigt over alle kandidater til kommunalvalget. På tv2fyn.dk kan vi nu præsentere langt størstedelen af samtlige kandidater – fra alle partier og lister i alle kommuner. I den næste uges tid bliver den komplet. Det er det perfekte sted at danne sig et overblik over hvem, der stiller op i sin egen kommune – og hvad de står for, siger Esben Seerup.

Nær og personlig

En række af spørgsmålene er helt lokale og afhænger af brugerens eget nærområde. Testen tager desuden højde for, hvilke temaer der betyder mest for én selv som vælger: Når testen startes, bliver man bedt om at vælge hvilke to ud af i alt 12 overordnede emner der især er vigtige for én. Ud fra brugerens valg af vigtigste emner får vedkommende undervejs i testen et ekstra spørgsmål i hver kategori - så det, man især lægger vægt på, kommer til at fylde mere i testen.

- Vi har lagt skulderen i for at give kandidattesten en høj grad af personalisering og lokal tilpasning, fordi det simpelthen er med til at øge relevansen og brugsværdien for danskerne og løfte formidlingen af og interessen for valget. Brugeroplevelsen er helt naturligt bedre, når testen tager højde for, hvad man er særligt optaget af - og for lokale emner, hvilket selvfølgelig er nok så vigtigt, når det drejer sig om et kommunalvalg, siger Ulla Pors Nielsen.

De temaer, danskerne finder vigtige
Spørgsmålene i kandidattesten er i udvalgt af TV 2s politiske redaktører i samarbejde med Megafon på baggrund af, hvad der ifølge meningsmålinger og undersøgelser er de vigtigste temaer for danskerne, når de skal sætte deres kryds ved kommunal- og regionsrådsvalget. TV 2-regionernes lokale redaktører har desuden hjulpet med at tilpasse de lokale spørgsmål, så de er mest muligt relevante for hvert område.

Analysevirksomheden Paqle har håndteret indsamlingen af de store mængder data, der indgår i testen, og har på vegne af TV 2 kontaktet kandidaterne frem mod valget og indhentet deres holdninger til brug for testen. Datasættet, der er indsamlet til kandidattesten, indgår desuden som en del af det generelle grundlag for TV 2 og TV 2-regionernes dækning af valget.

Kandidattesten er både tilgængelig på tv2.dk og på TV 2-regionernes hjemmesider.

Oversigt

    Oversigt