For 20. år i træk: Cirkusprinsesser, dromedarer og Bubber i Haarby

For 20. år i træk stod Haarby lørdag på den anden ende. På grund af en helt særlig gammel aftale, fyldtes landsbyens gader nemlig med cirkusprinsesser, klovne og dromedarer.

Flagene var hejst og hovedgaden fyldt med lokale, da Cirkus Arena lørdag kom forbi Haarby for 20. år i træk. Haarby er det eneste sted i Danmark, hvor det store cirkus hvert år går i parade gennem gaderne, og det skyldes den lokale Haarby-beboer, Peter Elmelund. 

For 20 år siden rejste han rundt med Cirkus Arena i en uge, og han blev så begejstret for cirkusverdenen, at han bagefter lavede en aftale med cirkusset om, at de skulle komme forbi og optræde i hans by.

- Jeg blev meget beruset af at være med. Jeg syntes, det var fantastisk. Det var spænding og mystik, fortæller Peter Elmelund. 

Og Peter Elmelunds aftale med cirkusset har hængt ved. Initiativet mødte nemlig stor opbakning fra de lokale, og det har betydet, at både gader og cirkustelt hvert år har været fuldt, når Cirkus Arena lægger vejen forbi Haarby. 

- Hvert eneste år er der en fantastisk stemning. Det bliver bakket meget op, og det kan man se overalt i byen. Det er så fantastisk, at det er lige til at tude over, siger Peter Elmelund. 

Cirkus som i gamle dage

Det er ikke kun Peter Elmelund og borgerne i Haarby, der er begejstret for den 20 år gamle tradition. Suzanne Berdino er datter af Arenas cirkusdirektør, og hun har været med i Haarby lige fra begyndelsen: 

- Man bliver fuldstændig høj af det. Det er helt fantastisk, fordi det lidt er, som det var i gamle dage, når cirkus kom til byen. Dengang var det jo en kæmpe begivenhed, og det her med at lave parade, som vi gør her, det er jo ikke noget vi normalt gør, så alle vores artister og alle vores dyr er alle sammen sat op til den her dag, og vi ser frem til den med stor, stor glæde hvert eneste år, fortæller Suzanne Berdino.