Enhedslisten: Dumpekarakter til Thorning

Baglandet hos støttepartiet i Assens ser hellere Mette Frederiksen eller Frank Jensen i spidsen for Socialdemokraterne.

Helle Thorning-Schmidt står tilbage med et sørgeligt gennemsnit, efter Ritzau har bedt baglandet i støttepartiet Enhedslisten om at uddele karakterer for den foreløbige indsats fra landets statsminister.

55 af partiets 89 lokale kontaktpersoner har deltaget i rundspørgen, og mens enkelte giver Thorning en høj karakter, så ender statsministeren med et sørgeligt gennemsnit på 1,4 på 12-skalaen, hvis alle karaktererne lægges sammen.

Dermed dumper Thorning, da der skal et to-tal til for at bestå.

- Jeg kan ikke få øje på noget, vi skulle være tilfredse med, siger Anders Liljensøe, kontaktperson i Assens.

- Politikken er blevet mere blå, end den var før valget. Det, Thorning er i gang med nu, ville Løkke ikke kunne have gennemført, og han ville heller ikke turde prøve, tilføjer han.

- I forhold til de løfter, hun kom med før valget, så er hun vendt på en tallerken, konstaterer Flemming Leer Jakobsen, kontaktperson i Vejle.

- Jeg synes, det er underligt, at Socialdemokratiet siger, at man vil redde velfærdsstaten samtidig med, at man gennemfører besparelser over for de svageste, tilføjer han.

De få roser, der falder af til statsministeren, kommer for finansloven, energiforliget, den nye udlændingelov og den kommunale udligningsreform.

Men det overskygges klart af negative elementer, hvor der især uddeles tæsk for reformen af fleksjob og førtidspension samt tilslutningen til EU's finanspagt.

De fleste kontaktpersoner melder pas på spørgsmålet om, hvem de helst så som leder af Socialdemokratiet, men blandt besvarelserne er der to favoritter.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og Københavns overborgmester, Frank Jensen.

- Mette Frederiksen har udstråling og er en meget stærkere personlighed end Helle, mener H.C. Nielsen, kontaktperson i Hillerød.

- Politisk er hun ikke bedre, det er samme kop te. Men jeg er sikker på, at hun ville tegne partiet bedre, mener han.