Formand om bryggerisalg: - Det vil give ny energi

Bryggeriet Vestfyen står over for et salg til finske Olvi Group. Bestyrelsesformand tror på, at bryggeriet kan bevare sin egen kultur trods nye ejere.

I 136 år har Bryggeriet Vestfyen været forankret i Assens, men onsdag kom det frem, at der er undskrevet en købsaftale, der betyder, at det kommer på finske hænder. 

Betinget af en accept fra aktionærerne overtager den finske bryggerigruppe Olvi Group ejerskabet i nærmeste fremtid.

Men selvom det er en institution i Assens, der nu ser ud til at blive solgt til udlandet, så mener bestyrelsesformanden bag bryggeriet, at man kan bevare den lokale forankring.

- De overbeviste os om, at det handler om at få et brohoved i Assens. De vil udvikle det i Assens, og det vil give ny energi, siger bestyrelsesformand Poul Bertelsen.

Ifølge Poul Bertelsen henvendte man sig til 60 mulige investorer i både ind- og udland med tanke på et salg, og i den proces var det vigtigt at finde en partner med forståelse for kulturen på bryggeriet.  

- Der er ingen tanker om, at deres kultur skal til Assens, siger bestyrelsesformanden. 

Fakta om Bryggeriet Vestfyen

Absolut bedste partner

For at salget til den finske byggerigruppe kan gøres endeligt, kræver det, at 90 procent af aktionærerne accepterer et salg. 

Administrerende direktør for Bryggeriet Vestfyen, Rasmus Damsted Hansen, håber, at den sidste del kommer til at forløbe glat, så bryggeriets fremtid kan sikres mange år endnu. 

- Det her er den måske absolut bedste partner, vi kunne ønske os. Både på det forretningsmæssige plan, men i virkeligheden også på det menneskelige plan, siger han. 

quote Det her handler ikke om, at det er nogle finner, der skal styre et dansk bryggeri

Rasmus Damsted Hansen, administrerende direktør Bryggeriet Vestfyen


Direktøren peger på, at salget blandt andet giver adgang til Olvi Groups ekspertise

- Det her handler ikke om, at det er nogle finner, der skal styre et dansk bryggeri. Det handler om en finsk virksomhed, som er kendt for at operere i Norden, kendt for at lade ledelsen og kollegaerne arbejde videre ud fra nogle planer om at vækste, siger Rasmus Damsted Hansen. 

Hvis aktionærerne mod forventning vender tomlen ned til salget, har bryggeriet andre planer om, hvordan det kan lade sig gøre.