Nytårsmenuer storsælger: Jette dirigerer trafikkaosset, når festmåltidet skal afhentes

Den lille, fynske by Flemløse får mange sultne kunder forbi, når nytårsmenuen skal afhentes. Derfor står ti frivillige klar til at dirigere trafikken nytårsaftensdag.

Lokale ildsjæle dirigerer rundt med et trafikkaos af forventningsfulde kunder. 

Det bliver realiteten for den lille, fynske by Flemløse nytårsaftensdag. 

Den lokale madleverandør Kjærs Køkken er nemlig et yderst populært valg til nytårsmenuen. Og populariteten resulterer i lange køer og trafikkaos, når den velforberedte tre-retters menu skal afhentes. 

Derfor har Kjærs Køkken allieret sig med ti lokale hjælpere fra Flemløse/Voldtofte Landsbylaug. En af dem er Jette Jørgensen. 

Hun skal igen i år dirigere trafikken, når de sultne kunder ankommer til Flemløse.

- Det er jo bare dejligt, at der er noget liv i byen her. Ellers så dør de små landsbyer jo stille og roligt hen, siger Jette Jørgensen.

Maden skal afhentes i bil, og i et forsøg på at minimere trafikkaoset har kunderne også fået ét konkret tidspunkt, som maden skal afhentes i.

Liv og glade dage i byen

Kjærs Køkken står som noget helt specielt i de lokales øjne. 

For i en tid, hvor skoler, købmænd og virksomheder drejer nøglen om i de små landsbyer, så varmer det de lokale fynske hjerter, at madleverandøren insisterer på at ligge i netop Flemløse. 

- Sidste år havde vi kø helt nede til Dærupvej - og det er altså en rigtig lang vej, erindrer en smilende Jette Jørgensen. 

- Og det betyder altså virkelig meget for os, at vi har en virksomhed liggende her i byen. Den vil vi gøre rigtig meget for, at vi bibeholder. Det giver lidt lys til hverdagen her i Flemløse, og uden den ville det være sort at komme igennem dagen. 

Kjærs Køkken har da også god grund til at være varsomme omkring logistikken. Forventningen fra de lokale er, at flere tusinde kuverter skal afhentes på nytårsaftensdag. 

Og hvis virksomheden gentager succesen i 2023, så står de frivillige fra Flemløse/Voldtofte Landsbylaug parat igen. 

- Vi hjælper hinanden herude på landet, så vi skal nok stå klar næste nytår, hvis Kjærs har behov for os, slår Jette Jørgensen fast. 

Det er ikke kun for Kjærs Køkken, at det går godt. Slovakiske Filip Urbanič kom til Fyn som 18-årig, og nu skifter han job til den tostjernede michelinrestaurant Alchemist i København.

Hos Kjærs Køkken i Flemløse gør de sågar en ekstra indsats for at sikre, at afhentningen af nytårsmaden ikke ender i trafikkaos. Takket være 10 frivillige trafikguider kommer der efter alt at dømme styr på bilerne, der lægger vejen forbi. Det er trejde år i træk, at de frivillige skal guide, så de er godt forberedt.

Oversigt

    Oversigt