Svær begyndelse: Borgerservice hjælper med Mit-id

Nem-id er blevet til Mit-id. Overgangen kan være svær for mange, men det prøver Borgerservice i Assens at hjælpe med.

Meget begyndelse kan være svær, og når man skal bevæge sig fra et nøglekort til en app, så kan det skabe problemer. 

Assens' borgerservice har modtaget mange henvendelser fra borgere, der gerne vil have hjælp til at skifte fra Nem-id til Mit-id, sådan er meldingen fra Karen Ørbech, der er afdelingsleder i Borgerservice i Assens.

- Danskerne skal overgå fra Nem-id til Mit-id. Det sker ved, man får besked i e-Boks fra sin bank, og de fleste kan selv gøre det, men der er en gruppe borgere der har svært ved det, og den gruppe tilbyder vi hjælp i borgerservice.

Mange henvendelser

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen, så er grunden til, at vi skal overgå til Mit-id, fordi den nye app lever op til nye standarder for sikkerhed. Det bliver med andre ord sværere at fuske med den nye nøgleapp. 

Det betyder også farvel til den velkendte nøglekort, og det skaber problemer for nogle borgere, og Assens' borgerservice har kunnet mærke efterspørgslen for hjælp, og derfor er der også udvidet for muligheden for hjælp ifølge Karen Ørbech.

- Vi har hjulpet det seneste stykke tid, hvor man har kunne bestille tid, og vi kan se, at rigtig mange har haft interesse. Derfor vælger vi også at gøre det de næste tre onsdage for at få hjulpet nogle borgere over på Mit-id.

Faktisk var interessen så stor, at ventetiden før den forlænget åbningstid var flere uger. 

-  Vi har haft tidbestilling, og der kunne vi se, at den næste ledige tid var om 14 dage, så derfor har vi udvidet åbningstiderne, fordi interessen var stor.

Udvidet åbningstid fortsætter

Karen Ørbech har en fornemmelse, at de borgere, der modtager hjælpen, tager godt imod den, fordi den er så lavpraktisk.

-  Borgerne har deres telefon med, og vi hjælper dem til at komme over på den nye løsning. 

- Det er min oplevelse, at folk tager rigtig godt imod tilbuddet. Vi kunne jo se, at der var stor tilslutning, fortsætter hun. 

Den udvidet åbningstid, hvor man kan få hjælp til mit-id er udvidet til at vare de næste tre onsdage fra klokken 10 til 14.30. Man får en tid ved at ringe til borgerservice og bede om en tid.  

 

Oversigt

    Oversigt