Trækker sig og mister formandspost: - Så må vi jo agere som opposition

Poul-Erik Svendsen mister sin formandspost for Social- og Ældreudvalget, efter Socialdemokratiet har trukket sig fra konstitueringen.

Det får konsekvenser for Poul-Erik Svendsen (S), at Socialdemokratiet søndag valgte at trække sig fra konstitueringsaftalen med Venstre og Konservative.

Nu må Socialdemokraternes spids vinke farvel til tjansen som formand for Social- og Ældreudvalget. 

- Der er nogle situationer, hvor man må tage et valg. Den post er vigtig at have, og jeg havde glædet mig til at have den og tror også, jeg kunne have gjort en forskel. Men det skal også være på nogle betingelser, der er til at have med at gøre, fortæller Poul-Erik Svendsen.

Derfor trak de sig fra aftalen

Socialdemokratiet droppede konstitueringsaftalen, fordi Venstre valgte at afgive en plads i Økonomiudvalget til Mogens Mulle Johansen, der for nylig forlod SF.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvad man skylder Mulle Johansen. Han er ikke berettiget til den plads, siger Poul-Erik Svendsen som begrundelse for, at Socialdemokratiet trak sig fra aftalen.

I stedet vil han og de andre socialdemokratiske medlemmer af byrådet i Assens søge indflydelse på andre måder.

- Så må vi jo agere som opposition. Vi skal nok sætte en dagsorden på ældreområdet. Men selvfølgelig havde det da været bedre, om vi havde haft en formandspost, siger Poul-Erik Svendsen.

Venstre og Konservative skal nu sammen finde ud af, hvem der skal have formandsposten for Social- og Ældreudvalget.