Vild sommervarme: Plejecenter serverer slushice for at køle ældre ned

Varmen kan gå ekstra hårdt ud over ældre. Derfor fik beboere på et plejehjem i Glamsbjerg serveret slushice i heden.

Hvad gør man, når de gamle stænger ikke længere er friske til en strandtur, men termometeret er tæt på midten af 30'erne?

Jo, på plejecenteret De Gamles Hjem i Glamsbjerg har de fundet slushicemaskinerne frem.

I den her varme er det nemlig ekstra vigtigt, at plejehjemsbeboerne får væske nok. Det fortæller plejerhjemsleder Susanne Brauer-Christensen.

- Det er mennesker, som er svækket på forskellige måder og får forskellig slags medicin, som også gør, at det er vigtigt at blive tanket op med væske. Så det er supervigtigt.

Sødt stads

Den kolde drik er dog ikke helt det samme som kaffebordet og den velkendte earl grey-te for plejehjemmets beboere.

- Den er lige lovlig sød, pointerer Inge Lise Nielsen, beboer på plejehjemmet.

- Nogen synes, det er meget meget koldt, og andre synes, det er superlækkert at få den her kolde væske, siger Susanne Brauer-Chritensen.

Ældre skal passe ekstra godt på

Midt på eftermiddagen har temperaturen sneget sig op på over 34 grader flere steder på Fyn. Og det varme vejr gør, at specielt specielt ældre skal passe godt på.

- Drik masser af vand og undgå sol. Det gælder især for de ældre borgere, siger vagtchef i Fyns Politi, Milan Holck Nielsen.

Så selvom ludo i solen trækker, bliver beboerne på plejehjemmet i skyggen med deres slushice.

- Vi plejer at sidde derude ved bordet, hvor der er fuld sol, så det er simpelthen for varmt. Det er ellers så hyggeligt, når vi spiller Ludo, siger Elisabeth Rasmussen.