Bunkerne af storskrald og haveaffald vokser: Michelle håber genbrugspladsen snart åbner igen

Haveaffald, gamle senge udtjente dæk og meget andet storskrald hober sig op rundt omkring ved de fynske husstande efter at genbrugsstationerne er blevet lukket for at begrænse smittefare. Nu er de fynske borgmestre gået sammen for at få dem åbnet igen.

Omkring huset i Faaborg bliver bunkerne af storskrald bare større og større.

- Der er senge, flere dæk, rullemadrasser, bamser og store tøjdyr, fortæller HF-studerende Michelle Havbæk fra Faaborg.

Det hele skulle på genbrugsstationen, men det er ikke muligt, så længe de er lukket.

Borgmester Hans Stavnsager (S) forstår godt, at borgerne er irriterede over lukningen.

- I den situation, som vi står i lige nu, er der måske nogle problemer, der er større. Men for den enkelte, der går der hjemme, og får ordnet hjemmet eller haven, er der selvfølgeligt irriterende, ikke at kunne komme af med det, siger han.

Men for de fynske borgmestre er det vigtigt, at der bliver fælles retningslinjer, og at alle kommuner gør det samme. Ellers vil det skabe situationer, som på Langeland.

Trailer-hær til Langeland

På Langeland måtte man torsdag lukke alle kommunens genbrugspladser. Problemerne opstod, fordi rygtet var kommet over til de andre fynske kommuner, at der var åbent på Langeland Kommunens store genbrugsplads i Rudkøbing.

Og det trak trailere fulde af affald over Langelandsbroen.

 - Det gik galt de seneste par dage. Folk stimlede sammen og stod oppe i nakken på hinanden. Og de kunne heller ikke holde afstand til vores personale, fortalte Langelands borgmester Tonni Hansen til TV 2/Fyn torsdag.

I dag fredag, hvor TV 2/Fyn besøger pladsen, er der helt stille bortset fra nogle enkelte lastbiler med erhvervsaffald.

- Vi ti fynske kommuner har skrevet til Kommunernes Landsforening og regeringen for at få ens retningslinjer i hele regionen og hele landet, siger Tonni Hansen.

 Michelle håber og glæder sig

- Det vil være så dejligt, siger Michelle Havbæk fra Faaborg med udsigten til, at genbrugsstationerne måske snart åbner igen.

- Og det vil være helt fint, også hvis der kommer nogle restriktioner for brug af pladserne, bare de kunne åbne igen, siger hun.