Frisør holder åbent hele natten og til klokken ti onsdag

Selv om statsministeren og dronningen beder danskerne om at blive hjemme, holder frisør i Odense åbent hele natten for at tilgodese kunder, inden forbuddet mod forretninger træder i kraft.

Hos Salon Capillum på Falen i Odense har man tænkt sig at udnytte den sidste mulighed for at holde åbent, inden myndighederne med et forbud tvinger frisører, storcentre, restauranter og lignende til at lukke klokken ti onsdag.

Frisøren åbner butikken klokken 23 tirsdag aften og holder åbent til klokken 10 onsdag formiddag.

- Vi vil rigtig gerne tilgodese vores kunder. Det er en svær tid for mig og min kompagnon. Vi får stor støtte fra kunderne. Folk vil gerne komme herind, og vi vil gerne give kunderne en god behandling, inden vi lukker ned, siger indehaver Wickie Eriksen til TV 2/Fyn. 

Fuldt booket

Hendes kompagnon har kunder hele natten, og der er allerede fuldt booket. Wickie Eriksen møder selv klokken seks og er fuldt booket til klokken ti, hvor butikken - ligesom alle andre - lukker. 

Er det ikke uforsvarligt, når regeringen siger, I skal lukke?

- Både ja og nej. Jeg kan godt forstå, hvis jeg ikke var virksomhedsejer, at nogle tænker, at nu samler I en masse mennesker, men siden onsdag har vi sendt vores elev hjem, og vi har haft så lidt kundekontakt som muligt, så der ikke er overfyldt, siger Wickie Eriksen. 

Selv om hun er klar over, at det kan blive modtaget negativt af nogle mennesker, vælger salonen alligevel at åbne dørene så meget som muligt. 

- Der vil altid være nogen efter os, men vi er også nødt til at gøre noget som en lille virksomhed, siger Wickie Eriksen, der forsikrer, at salonen tager sine forholdsregler i forhold til håndsprit, afstand mellem kunder og så videre.

Så mange kunder kommer

Når forbuddet mod at holde åbent træder i kraft onsdag formiddag, lukker salonen. 

- Klokken ti bliver døren låst, fastslår Wickie Eriksen. 

Omkring 11 kunder har meldt deres ankomst i løbet af natten, og det gælder både mænd og kvinder, hvoraf de fleste er unge.

Disse forretninger skal lukke

Statsminister Mette Frederiksen (S) varslede på et pressemøde tirsdag aften omfattende lukninger af forretninger og aktiviteter i Danmark på grund af coronavirussen.

Fra onsdag klokken ti skal en række forretninger og aktiviteter lukke.

Det gælder alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter, fitnesscentre, frisører, massører, tatovører, restauranter, caféer, barer, værtshuse, diskoteker, natklubber, vandpibecafeer, storcentre, stormagasiner og arkader, hvor der færdes et større antal mennesker. 

Oversigt

    Oversigt