I det fynske folks tjeneste

Fynske motorvej: Grønne skilte afhjælper trafikkaos

Middelfart har lavet omkørselsruter for at lette trafikken omkring motorvejen, og de virker ifølge Trafik- og Vejchef.

Middelfart er også plaget af de trafikale problemer fra den vestfynske motorvej. For at lette trafikken omkring motorvejen opførte kommunen i 2014 nogle grønne omkørselsruter omkring motorvejen, og de virker ifølge Trafik- og vejchef Uffe Høybye. Foto: Kristian Wraae

Stillestående køer, ulykker og forsinkelser ødelægger ofte den vestfynske trafik over motorvejen. Det problem har Middelfart Kommune og Vejdirektoratet forsøgt at løse ved at etablere de såkaldte grønne omkørsler omkring motorvej E20.

Og ifølge Trafik- og Vejchefen i Middelfart Kommune var trafikken fra motorvejen grunden til, at kommunen valgte at etablere omkørselsruterne.

-Vi gik med i projektet, fordi vores kommunale veje bliver hårdt ramt, når der kommer pres på motorvejen, siger Uffe Høybye.

Sådan guider de grønne skilte trafikken

Når der opstår kaos og kø på motorvejen guider de grønne skilte bilisterne fra motorvejen og ned på blandt andet rute 161- Hovedvejen. Herefter bliver bilerne ledt hen til næste tilkørsel, så bilisterne igen kan komme ned på motorvejen.

Skiltene betyder jo, at folk, der ikke kender området, kører den forkerte vej og kører ned i for eksempel Ejby og skaber trafikalt kaos der

Uffe Høybye, Trafik- og Vejchef, Middelfart Kommune

Da projektet startede i 2014, forpligtede Middelfart Kommune sig til at holde rute 161 i særlig god stand, så vejen kunne håndtere det øgede antal af biler, der skulle køre fra og til motorvejen. Men skiltene kan også være med til at skabe trafikkaos i byerne, når bilisterne ikke er stedkendt.

-Skiltene betyder jo, at folk, der ikke kender området, kører den forkerte vej og kører ned i for eksempel Ejby og skaber trafikalt kaos der i stedet for ude på hovedvejen, som er den korteste rute til nærmeste tilkørselsrampe, siger Uffe Høybye.