I det fynske folks tjeneste

8000 underskrifter i kampen om akutbilen: - Det er eksploderet

8000 underskrifter fra beboere i Faaborg er nu sendt af sted til Region Syddanmark. De kræver deres akutbil tilbage i området efter en ældre kvinde døde af hjertestop.

Fra sympatimarchen 8. janunar i Faaborg. Foto: Mogens Zender

I 2016 besluttede Region Syddanmark at nedlægge akutbilen i Faaborg. Det fik mange indbyggere i byen til at frygte, at det ville koste liv. 

Kort før jul døde en ældre kvinde af hjertestop. Ambulancen fra Svendborg var 18 minutter om at komme frem. 

Læs også Jørgen mistede Kirsten: Hylder cykeltaxi-helt i dødsannonce

Nu har den konservative Andreas Møller fra Faaborg samlet protestunderskrifter ind. 8000 i alt, som nu altså er på vej til Region Syddanmark. 

- Det er et fantastisk resultat. Og med folkemarchen (den 8. januar red.), der skabte et ekko landet rundt, har vi gjort regionspolitikerne opmærksomme på deres fatale beslutning om at sløjfe akutbilen, siger Andreas Møller. 

Under marchen i Faaborg den 8. januar blev der også samlet underskrifter ind Foto: Mogens Zender

Og på Facebooksiden "Akutbil til Faaborg i 2017", der tæller 1.745 medlemmer har Andreas Møller delt en video, hvor han fortæller:

- Jeg tændte en raket - og nu er det hele eksploderet.

Længere responstid i Faaborg
Responstiden i Faaborg er ifølge Region Syddanmark steget fra 9,4 minutter til 10,1 minutter siden akutbilen blev fjernet. Men det er en gennemsnitstid, og derfor kan responstiden i nogle tilfælde være op mod det dobbelte. 

Målsætningen i regionen er en responstid på 7,9 minutter. 

Akutbiler tilbage i Jylland
I følge Andreas Møller stopper protesterne ikke i Faaborg.

Han rykker nu til Jylland - og forsøger at få akutbilerne tilbage i Haderslev, Skærbæk og Grindsted.

Andreas Møller er selv konservativt medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn, men han understreger, at hans kamp for akutbilen er en han tager som privatperson.  

- Selvfølgelig kan man være nødt til at prioritere, at en skole for eksempel skal lukke, men det her handler altså om liv eller død, fortalte Andreas Møller under et tidligere interview med TV 2/FYN.