Efter brand: Ø-færge kommer ikke i drift i mindst "en uges tid"

Der er oprettet en nødtelefon, hvor borgere kan få information om situationen for ø-færgen Faaborg III, der sejler mellem Faaborg, Lyø og Avernakø.

Der kommer til at gå i hvert fald en uges tid, inden færgen Faaborg III kan komme i drift igen, efter en brand lørdag formiddag tvang den i land. 

Det oplyser reder Frank Faxøe.

- Vi har først overblik over skaderne i morgen. Lige nu bliver der gjort rent ombord på færgen, og før olie og så videre er blevet fjernet kan de, der skal kigge på motoren, ikke komme til, siger han til TV 2 Fyn. 

I en pressemeddelelse skriver rederen, at man ikke forventer at være i drift inden for den næste uges tid.


Mekanikerne skal efter planen undersøge skadernes omfang søndag formiddag. Hvor slemt det står til, ligger indtil videre hen i det uvisse. 

- Det værst tænkelige scenarie er udskiftning af to motorer, og det er bedste vil være, at det er noget, der hurtigt kan repareres, men hvor vi er kan vi ikke sige noget om endnu, siger han. 

Nødtelefon oprettet

Fordi situationen omkring færgen stadig er usikker har kommunen oprettet en telefonlinje, hvor borgere kan få svar på spørgsmål om de nødforbindelser, der bliver oprettet. 

Telefonummeret er 72 53 18 02, og telefontiderne er 10.00 til 20.00 og søndag fra 10.00 til 16.00. Derudover vil man løbende opdatere færgens Facebook-side Ø-Færgen

Der bliver nu arbejdet på forskellige løsninger for at sikre, at øboerne kan komme frem og tilbage mellem øerne. 

- Vi arbejder på at kunne få en bilfærge ind til en sen afgang i morgen og de kommende dage, men det ligger ikke fast endnu, siger Frank Faxøe. 


Færgen Lillebjørn, der normalt sejler mellem Faaborg og Bjørnø har i dag assisteret på ruten. 

Ingen kom til skade ved branden, der opstod, efter der kom olie på en udstødning.