Efter flere problemer er børnehave endt under skærpet tilsyn

En børnehave i Faaborg-Midtfyn Kommune er kommet under skærpet tilsyn efter flere problematiske forhold.

I Søllinge er børnehaven Kernehuset kommet under skærpet tilsyn af Faaborg-Midtfyn Kommune.

De seneste dage har fyens.dk kunne fortælle om problemer i børnehaven, hvor børn blandt andet ved en episode er blevet lukket inde i en mørk garderobe, fordi de ikke kunne falde til ro, mens forældre også fortæller om unge, uerfarne og ufaglærte medarbejder, der har stået med for stort et ansvar alene.

Lederen i Kernehuset, Michael Steimle bekræfter over for TV 2 Fyn, at børn er blevet lukket inde i de ansattes, mørke garderobe.

- Det er helt uacceptabelt, det der er sket, og vi tager afstand fra handlingen, siger Michael Steimle.

Bestyrelsesformand i Kernehuset Anja Anita Ludvig Hasen har en datter i institutionen, men for hende har episoden med garderoben ikke gjort en forskel.

- Til at starte med tænker man lidt over det, men min datter har været afleveret lige siden. Jeg har ikke taget hende ud, og jeg er som forælder tryg ved at være her, forklarer hun.

Medarbejder har sagt op

Selvom Anja Anita Ludvig Hansen er tryg ved at aflevere sin datter, har to forældre valgt at trække deres børn ud af børnehaven, mens en familie, der tidligere har haft børn i Kernehuset, har meddelt, at de ikke vil have flere børn i institutionen.

- I min undersøgelse fandt jeg frem til én episode, jeg kan bekræfte, siger Michael Steimle og henviser til det eller de børn, der har været lukket inde i den mørke garderobe. 

- Men jeg har mistanke om, at der er to episoder mere. Jeg har interviewet ansatte om deres kendskab til episoderne, og dér går nogle navne igen, siger han og fortæller, at en medarbejder i den forbindelse har sagt op.

I forbindelse med tilsynsnotatet fra Kernehuset er der lavet en handleplan, som TV 2 Fyn har modtaget, og den vækker glæde hos forældrerepræsentanten.

- Der blev afholdt et orienteringsmøde, hvor man kunne stille spørgsmål, og hvor der også kom oplysninger om handleplanen. Det blev lagt ud, at man ville sørge for, at det ikke kunne ske igen. Så det blev meldt fint ud, siger Anja Anita Ludvig Hansen.

Anja Anita Ludvig Hansen er tryg ved at have sin datter i institutionen.
Anja Anita Ludvig Hansen er tryg ved at have sin datter i institutionen.
Foto: Ida Alstrup Klausen

Vil ansætte ny pædagog

Et af kritikpunkterne fra forældrene var, at der ikke er nok faglært personale til at tage sig af børnene. 

I handleplanen står der blandt andet:

"Grundnormering er pt fire pædagoger, to pædagogiske assistenter og fire medhjælpere. Til januar veksles en medhjælperstilling til en pædagogstilling."

- Vi har kigget os selv i skoene, og vi vil gerne opnormere, så vi søger en pædagog i stedet for pædagogmedhjælper, for det har vi ressourcer til, fortæller Michael Steimle.

Ledelsesansvar

Michael Steimle mener, at han har et ansvar for at skærme de ansatte, og et ansvaret for at efterkomme planen. Noget der også er gjort klart i handleplanen.

"Det er indskærpet over for leder, at Faaborg-Midtfyn Kommune forventer, at han og bestyrelsen bidrager til at nedtrappe eventuel konflikter med forældre, således at kommunens børn sikres de bedst mulige vilkår i forhold til deres videre trivsel, læring, udvikling og dannelse - uanset om de vedbliver at være i Kernehuset eller ønsker at skifte til anden institution."

Han oplever en god stemning blandt både personale og forældre, på trods af omstændighederne.

- Familierne er kede af det, for de er jo glade for stedet. Og det er ikke, fordi personalet går og ryster på hovedet. De kan stadig godt lide at være her, siger Michael Steimle.

Og den oplevelse kan Anja Anita Ludvig Hansen bakke op om.

- Det er en tryghed, at man som forældre ved, at der kommer uanmeldt besøg, hvis der er fundet nogle punkter med problemer. Jeg er ikke bekymret for at være her grundet et skærpet tilsyn, jeg bliver i stedet tryg, fastslår hun.

Nu håber Kernehusets leder at kunne komme ud på den anden side.

- Jeg imødekommer tilsynet og synes, at der er en konstruktiv dialog. Nu skal vi se på, hvordan vi kommer styrket ud af det.

Oversigt

    Oversigt