Fangerne er låst inde på afdelingerne på Søbysøgård

Siden lørdag middag har de indsatte på Statsfængslet på Søbysøgård været låst inde på deres afdelinger, på grund af interne stridigheder mellem indsatte. Men de stridigheder er forlængst afblæst, siger de indsattes fællestillidsmand.

Det åbne fængsel Søbysøgård er lidt mere lukket nu, på grund af uroligheder blandt de indsatte.
Det åbne fængsel Søbysøgård er lidt mere lukket nu, på grund af uroligheder blandt de indsatte.

De indsatte på Søbysøgård er ved at være godt trætte af, kun at kunne bevæge sig rundt på deres afdelinger.

Siden klokken 12.00 lørdag har de indsatte ikke kunne bevæge sig frit i det åbne fængsel som de plejer.

- Vi kan ikke benytte parken, vi kan ikke komme i hallen eller træne som vi plejer. Alt sammen på grund af noget internt fnidder, der ikke bliver til noget, siger de indsattes fællestillidsmand SR til TV 2/FYN.

Ifølge SR er to grupperinger kommet i konflikt med hinanden, og den ene gruppe skulle have truet med, at deres venner fra en bande i Odense ville komme og tæske den anden gruppe.

Det skal angiveligt være årsagen til, at Søbysøgård af sikkerhedsmæssige årsager vælger at holde de indsatte låst inde på afdelingerne.

- Vi er ikke låst inde på vores celler, vi kan gå frit rundt i afdelingen, men det er noget pjat, at vi sidder her for vores beskyttelse, for i hverdagen er der mange flere, der kommer på området. Hvis man endelig ville give nogen tæsk, ville det være langt lettere i hverdagen, siger SR, der som tillidsmand har påpeget de indsattes utilfredshed overfor fængselspersonalet.

Overvejer at strejke

De indsatte overvejer nu at strejke og nedlægge arbejdet mandag, fordi de mener, at de har fået deres weekend inddraget ved at sidde indelåst på afdelingerne.

- Vi vil gerne kunne gøre som vi plejer, når vi har fri herinde, siger SR.

Søbysøgård har meddelt TV 2/FYN, at man ikke kommenterer på den aktuelle situation i fængslet før mandag.