Først åbnede ungt par populær kaffebar - nu bringer de livemusik til Faaborg

Kæresteparret Rosabella Larsen og Mikkel Dalskov har taget initiativ til livemusik ved havnebadet i Faaborg.

Der er ikke langt fra tanke til handling for det unge kærestepar Rosabella Larsen og Mikkel Dalskov. 

Deres sabbatår har de brugt på at omdanne en gammel campingvogn til en transportabel kaffebar, der har været populær blandt faaborgensere sommeren over. Og nu står parret bag et nyt populært initiativ. 

I samarbejde med kommunens ungdomsråd og ungdomsspillestedet Falsetten har de i juli arrangeret en række torsdagskoncerter på havnen, hvor unge musikere spiller. 

- Vi startede med at stille kaffevognen herop 8. maj, og så så vi det her grønne areal, der ikke blev benyttet, og så spurgte vi simpelthen bare ungdomsrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune, om de ville være med på, at vi lavede noget hernede, og det var de så, siger Mikkel Dalskov. 

Ung til ung

Første koncert var 1. juli, og den sidste er 29. juli. På programmet har der blandt andet været en jazz-kvartet, bandsne Alivan og Henna, samt flere andre bands med unge artister.

- Der manglede noget på det her areal. Vi blev årets ungdomskommune, så det ville bare være megafedt, hvis de unge fik lov at prøve at spille noget musik hernede, siger Mikkel Dalskov. 

På grund af sommervarmen er det grønne areal mere gult end grønt for tiden, men alligevel er der masser af liv.
På grund af sommervarmen er det grønne areal mere gult end grønt for tiden, men alligevel er der masser af liv.
Foto: Ken Petersen

Livemusikken er fra ende til anden arrangeret af unge. Lydmand Niels Olsen er glad for, at der er blevet bakket op om idéen. 

- Det er enormt fedt, at der er nogle voksne, som tør at give os unge ansvaret. Og så er det fedt, at der er så mange sindssygt dygtige unge, der tager ansvaret og leverer på alle fronter, både på scenen og i kulissen. Det synes jeg bare er megafedt, siger han. 

For Julie Klink Andersen, der er med i bandet Henna, er torsdagskoncerterne også en kærkommen mulighed. 

- Det er jo megafedt. Vi er jo musikere, og vi har allesammen været under coronalockdown, og det har jo været nedern for os allesammen. Så at vi kan komme ud at spille er megafedt, siger hun.

Selvom det særligt er unge, koncerterne er til for, tiltrækker de et bredt publikum.

- Det er fedt at kunne spille for sine jævnaldrende, men der kommer også andre; familier og turister og så videre. Det giver bare en mega god stemning, siger hun. 

Bandet Henna er et af dem, der har givet koncert ved havnebadet.
Bandet Henna er et af dem, der har givet koncert ved havnebadet.
Foto: Ken Petersen

Kan komme igen næste år

Parret bag idéen er glade for, hvordan livemusikken er blevet taget imod. 

- Det er gået supergodt indtil videre. Folk tager virkelig godt imod det. At der sker noget nyt, og at det er nogle unge, der sætter gang i det, det sætter folk virkelig pris på, siger Rosabella Larsen. 

Er det noget, I kunne finde på at gøre igen til næste år?

- Helt sikkert, siger hun. 

Mange festivaler landet over er i år aflyst, men i Faaborg spiller musikken.