2000 på vej Fyn rundt på cykel

Det er en fed oplevelse, lyder det fra Jens Lyneborg: Motionister og eliteryttere kører det 106. Fyen Rundt

De fynske landeveje indtages i dag af 2000 cykelryttere i motions- og eliteløbet Fyen Rundt, der i år afholdes for 106. gang. Blandt dem, der har stillet til start i det nye målområde på Møllemarksvej ved Odense Cyklebane,  er de lokale stjerner Lasse Norman Hansen og Alex Rasmussen.

Lasse Norman Hansen kører med sit tyske hold Stölting Group, hvor også Rasmus Quaade og flere andre danskere kører.

Den tidligere Fyens Rundt-vinder Alex Rasmussen stiller som del af Team coloQuick – Cult-holdet. Alex Rasmussen var en af de drivende kræfter bag ideen om motionsløbets 333 kilometerruten hele vejen rundt langs den fynske kyst. Den lange rute havde premiere i 2014 og køres i år af cirka 150 motionister.

- Det er et rigtig stærkt elitefelt, der kører Fyen Rundt i år, og det er svært at pege på deciderede favoritter. Vinderrytteren kan komme mange steder fra, og det bliver især spændende at se, hvordan det påvirker løbet, at rytterne i år skal passere grusstykket på det militære område her i Odense kun to kilometer før mål, siger Claus Rasmussen, der er ansvarlig for eliteløbet ved Fyen Rundt.

 

I alt er 25 hold tilmeldt eliteløbet, der bugter sig ad 180 kilometer fynsk landevej og sidste år fik status som UCI-løb. Holdene kommer fra Danmark, Tyskland, Holland og Sverige.

Mens motionsrytterne kommer over målstregen allerede fra middagstid, kan publikum ved 16-tiden opleve det 150 mand store elitefeltet passere i målområdet. Herefter følger fire underholdende omgange på en 8,2 kilometer rundstrækning i Odense, hvor Fyen Rundt ofte er blevet afgjort med en spurt til sidst.

DAGENS PROGRAM 

Kl. 02.00 De første motionister på 333 km ruten sendes afsted.
Kl. 08.00 Særstart for sjællandsk Team Rynke hold, der bruger Fyen Rundt som sidste forberedelse til Paris-turen
Kl. 09.00 De første motionister på de klassiske ruter 65 km, 110 km samt 180 km sendes afsted.
Løbet skydes i gang af By- og kulturrådmand i Odense og formand for Sport Event Fyn, Jane Jegind.
Kl. 12.00 Elitefeltet starter fra Semler Retail (det tidligere SMC)
Kl. 13.00 De første motionister nærmer sig mål
Kl. 16.00 Elitefeltet ankommer til målområdet og påbegynder den første af 4 slutomgange (8,2 km.)
Kl. 17.00 Vinderen af eliteløbet over målstregen.
Kl. 17.30 De sidste motionister i mål