I det fynske folks tjeneste

3F Odense til kamp mod løndumping

En række vikarbureauer tilbyder billig arbejdskraft til fynske gartnerier. Nu slår fagforeningen 3F igen med demonstration og trusler om blokade.

01:39

3F lufter fanerne ved et gartnerimøde i Vissenbjerg i dag.

1 af 2

Østeuropæisk arbejdskraft tilbydes. 50 kroner i timen, ingen overtidsbetaling, ingen pension. Sådan lyder tilbudet til gartnerierne fra flere vikarbureauer.

Unægteligt noget billigere end de 124 kroner i timen 3F's overenskomst sikrer ansatte på gartnerier og planteskoler. Derfor vælger flere gartnerier at bruge den billige arbejdskraft, og det koster i følge 3F fynske arbejdspladser.

- Vores medlemmer vil ikke acceptere at blive fyret, for at blive erstattet af billig udenlandsk arbejdskraft, der får under det halve i løn af gældende dansk overenskomst. Udlændinge skal være velkomne - men det et på danske vilkår, siger afdelingformand hos 3F i Odense, Charlotte Petersen.

Tirsdag holder gartneriernes arbejdsgiverforening møde i Vissenbjerg, og der vil 3F demonstrere mod gartnerier og vikarbureauer, der ikke vil indgå overenskomst med 3F.

En af de virksomheder, der benytter den østeuropæiske arbejdskraft er tomatgiganten Rasmus Pedersen fra Bellinge, og 3F varsler blokade allerede tirsdag eftermiddag, hvis ikke Bellinge-gartneriet og andre virksomheder afbryder samarbejdet med vikarbureauerne med øjeblikkelig virkning.

Vi følger demonstrationen tæt i vores udsendelse kl. 19.30.