431 biler kontrolleret under stor aktion mod vanvidskørsel

På tværs af Fyn gennemførte Fyns Politi lørdag aften en aktion på baggrund af et stort biltræf. Blandt andet blev en BMW beslaglagt i forbindelse med væddeløbskørsel.

Allerede inden, 300 biler lørdag aften kørte mod Fioniavej i det sydøstlige Odense, var Fyns Politi klar til at sætte stort ind. 

Biltræffet var blandt andet arrangeret på Facebook, og da nogle af førerne ved tidligere træf har set stort på færdselsloven, tiltrak begivenheden politiets opmærksomhed.

Derudover er der tidligere blevet kørt ræs forskellige steder på Fyn, og det kombineret med de skærpede regler om vanvidskørsel gjorde, at Fyns Politi igangsatte en indsats mod den type lovovertrædelser på tværs af Fyn lørdag aften. 

Under indsatsen blev i alt 431 køretøjer kontrolleret. En BMW blev beslaglagt i Ringe i forbindelse med væddeløbskørsel, hvor også en anden deltagende bil bliver efterforsket, så den eventuelt kan beslaglægges.

Også arrangøren af ræset efterforskes. 

Coronaregler og kørsel på cykelsti

Forsamligen af omkring 300 biler blev klokken 21 lørdag aften opløst med henvisning til Covid-19. Ingen blev dog sigtet, da de fleste opholdt sig i bilerne. 

Under politiets indsats fik tre biler nummerpladerne inddraget, og i alt blev der registreret 56 tilfælde af hastighedsovertrædelser. Blandt andet var der kørsel på cykelsti, forkert lygteføring og kørsel frem mod rødt lys. 

I 61 tilfælde havde bilen fejl og mangler, og 35 biler blev indkaldt til syn.

Stor indsats ved biltræf

Oversigt

    Oversigt