I det fynske folks tjeneste

Afpresning og vold: Tæskede hjemløs til at udlevere penge

To tiltalte tæskede og truede hjemløs med kniv. Nu kommer sagen for retten i Odense.

03:07

Den første sag om vold og afpresning mod Odenses hjemløse kommer nu i retten.

To er tiltalt, når retten i Odense den 13. og 14. juni skal udmåle straffen for røveri og trusler mod en hjemløs, der flere gange blev passet op af de to mænd.

Første gang var midt om eftermiddagen i Nørregade, hvor de i december 2016 slog ham i hovedet og truede ham til at give dem 1100 kroner.

De to er også tiltalt for at have afpresset den hjemløse til at skaffe 2.000 kroner. Hvis han ikke skaffede dem inden to timer, ville de stikke ham med en kniv.

Endelig er den ene af de to mænd tiltalt for at have truet ham med en kniv til ikke at gå til politiet efter, at den hjemløse havde overværet et slagsmål i Brandts Passage.

Den ene tiltalte er tidligere straffet efter røveriparagraffens paragraf 288, der kan give op til seks år fængsel, og han er i den aktuelle sag tiltalt for overtrædelse af knivloven.

TV 2/FYN kunne for et par måneder siden fortælle. at Fyns Politi havde fået tre-fire anmeldelser fra socialt udsatte, der er blevet overfaldet af bandemedlemmer.

I samme forbindelse oplyste Kirkens Korshær, at problemet er eskaleret, og at man har kendskab til 30-40 socialt udsatte, som er blevet passet op af Black Army. 

Black Army har hidtil afvist at have noget med overfaldene at gøre.

Fyns Politi vil ikke inden retssagen kommentere direkte de to tiltaltes forhold til Odenses bandemiljø, men henviser til, at TV 2/FYN selv tidligere har omtalt sagen.