Anders And tager til Fyn: Herfra kommer tegnerens inspiration

Torsdag udkom Anders And & Co., hvor familien fra Andeby tager til Fyn. Tegner Flemming Andersen har tegnet efter flere fynske attraktioner.

Normalt skal de fynske attraktioner være glade, når de bliver omtalt i anerkendte og verdenskendte magasiner.

Nu kan blandt andet Egeskov Slot, H.C. Andersens Hus og Vor Frue Kirke i Svendborg glæde sig over at blive omtalt i det, der snildt kan betegnes som alletiders tegneserie.

Anders And & Co. udkommer nemlig den 14. oktober med den foreløbige fjerde særudgave, hvor Walt Disneys ikoniske figurer er på jagt efter en skjult skat på Fyn - denne gang er det et forsvundet manuskript af H.C. Andersen.

- Egeskov har været med i de ypperste rejsemagasiner, men at komme i Anders And er helt unikt. Det gør man jo bare ikke. Det er jo Andeby - de lever i deres egen verden, så det havde vi aldrig forventet, siger Lene Pedersen, som er begejstret marketingchef på Egeskov Slot.

Træk i pilene og se, hvad tegner Flemming Andersen har tegnet efter, da han skulle visualisere Anders Ands eventyr på Fyn.

Budskabet om H.C. Andersen og skønne Fyn kommer dog umiddelbart ikke ud over Danmarks grænser, fortæller chefredaktør på Anders And & Co., Svend Skytte, til TV 2 Fyn.

Trykt dobbelt så mange blade

Bladet udkommer nemlig kun på det danske marked, men til gengæld er det danskerne selv, der har bestemt, at Anders And og familien skal til det fynske.

- Det er læserne, der har bestemt, at historien skulle foregå på Fyn, fortæller Svend Skytte.

Han har lavet oplægget til historien, der går under titlen ”Danmarks Skjulte Skatte”, og som er uhyre populær.

- Vi har lavet dobbelt så stort oplag som normalt. De første par gange, hvor vi lavede lokale historier, der foregik i Jylland, kom salgstallene bag på os. Der blev udsolgt, og vi måtte trykke ekstraoplag. Denne gang har vi sikret os, fortæller Svend Skytte.

Det er den danske tegner Flemming Andersen, der har tegnet ud fra historien ud fra billeder.

I Sverige udkommer der i denne uge en historie med Kalle Anka (Anders And på svensk, red.), hvor han er på skattejagt i Karlskrona.